17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024

Jucati fotbal!

In ultimele doua sezoane, CFR Cluj nu a invins Universitatea, iar astazi Stiinta are posibilitatea sa-si mentina invincibilitatea.


Oltenii sunt in criza de puncte, evolutiile din acest inceput de campionat fiind, cu doua exceptii, dezamagitoare, chiar daca si unele erori de arbitraj si-au spus cuvântul. Intr-un fel, se repeta istoria din sezonul 2004/2005, acela al rusinii pentru Universitatea. Mai multi factori nocivi au concurat la insuccesul de anvergura de atunci. Vinovatii umilintei din 2005 se cunosc, iar actualul finantator al oltenilor stie mai multe decât spune, mai ales ca a fost destul de aproape de finantatorul Staicu.


Presiune prea mare pe umerii „pustilor“ Craiovei


Dupa ce Mititelu a reusit repromovarea in prima liga de unul singur, in acest inceput de sezon s-a acoperit la capitolul imagine apelând la notorietatea celor din Craiova Maxima, dar s-a incapatânat sa creada ca Dananae si ceilalti ar putea sa-i bata pe Dica, Ganea, Pancu, adica pe cei puternici din Capitala, anuntând cu mult tam-tam ca noua echipa a Craiovei se va bate cu Steaua, Dinamo si Rapid pentru podiumul campionatului. S-a pus astfel o presiune mare pe umerii unor „pusti“, iar unii jucatori, plus multi suporteri, chiar au crezut in spusele lui Mititelu! Toate bune, frumoase si de inteles pâna la un punct, deoarece tânara echipa a Stiintei nu a putut sa invinga nici macar echipa lui Sfirlea (Iasi), a lui Haisan (Vaslui), ca sa dam doar doua exemple. Universitatea este deocamdata fragila, iar situatia din clasament alarmanta. Mai sunt insa multe etape pâna la sfârsit, ar trebui sa fim cu totii alaturi de Universitatea, sa incercam sa le dam incredere „pustilor“.


Clujenii nu ne-au invins


Pe când era in liga a doua, Universitatea a invins pe CFR Cluj (in Cupa României), iar in ultimul campionat al oltenilor in prima liga, 2004/2005, i-a invins pe ardeleni cu 3-2 (la Craiova) si a terminat la egalitate, 1-1, la Cluj. De ce n-am putea spera astazi la o mobilizare extraordinara a oltenilor si astfel, de la Dej, acolo unde se joaca partida, Universitatea sa plece neinvinsa? Când Stiinta a descalecat in Giulesti, multi pariau pe numarul golurilor pe care urma sa le incaseze Bornescu, trei sau patru. Ei, si s-a terminat 1-1… Orgoliul si ambitia Craiovei sunt imprevizibile. Este adevarat ca, desi au pierdut in ultima etapa, clujenii sunt pe val, iar obiectivul lor este ambitios. Antrenorul-jucator Dorinel Munteanu nu se confrunta cu probleme actuale de efectiv, ci doar cu cele cunoscute, Martin Tudor, Bucurica si Mijin fiind in continuare nerefacuti dupa accidentari mai vechi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII