16.4 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPunctele care au salvat aparentele

Punctele care au salvat aparentele

Liga I


Pandurii – Urziceni 1-0


• Stadion „Municipal“, spectatori: 3.000.


• A marcat: Balaet ’83-p.


Pandurii: Balaet – Mândrean, Rus, Chibulcutean, Dragomir – Popete (’76, Bogoi), Stânga, Vancea, Orac (’59, I. Iordache) – A. Popescu, Vintilescu (’67, Luca). Antrenor: Eugen Neagoe.


Unirea: Grigore – E. Nicu, Rohat, M. Jovanovic, Filatov – Odoroaba, Pojer, Cr. Vlad (’72, Gomes), C. Constantin (’60, Fl. Ganea) – Costescu, Leandro (’67, Aldea). Antrenor: Costel Orac.


• Cartonase galbene: Popete, A. Popescu, Rus, Bogoi, Balaet / Rohat, Odoroaba.


• Au arbitrat: A. Deaconu – E. Dumitrescu, A. Florescu.


• Observatori: F. Gâtejan, A. Huzu.


Afectati de rezultatele nefaste din ultimele trei etape, fara sustinerea morala a conducerii administrative, fluierati de propriul public inca din primul minut, „pandurii“ lui Neagoe nu puteau sa faca spectacol in fata unei echipe sosita la Târgu Jiu sa apere remiza alba. Eforturile ofensive ale gorjenilor au fost rasplatite in final, când Balaet s-a erijat in ingerul salvator si a transformat un penalti care aduce trei puncte importante in dreptul gruparii gorjene, singurul lucru care conteaza cu adevarat.


Pandurii a atacat de la primul fluier al lui Deaconu, dar Vintilescu a irosit o buna sansa de a deschide scorul, sut la coltul lung alaturi de poarta (‘4). Stânga si Vancea au fost si ei imprecisi si iuresul gazdelor s-a stins rapid. Leandro a profitat, l-a fentat din corp pe Rus, nu si pe Balaet care a scos in corner (’18). Ocazia s-a repetat la poarta lui Grigore, dar nu s-a razbunat pentru ca Orac s-a pierdut si a sutat slab in goal-keeper-ul advers (’24). Indecizia fundasilor Rus si Mândrean putea fi fatala, dar Leandro a trimis balonul paralel cu poarta (’32). Finalul primului act a fost chinuitor pentru spectatori care au asistat la o mostra de neputinta din partea fotbalistilor gorjeni insotita de fluieraturi copioase.


Gol de portar


Dupa pauza, jocul s-a disputat intr-un singur sens, spre poarta lui Grigore. Popete a reusit in sfârsit o centrare, dar Vintilescu nu a gasit solutia ideala de a finaliza. Stânga si-a facut o minge cu pieptul, a intrat in careu, dar sutul sau nu a fost pe masura pretentiilor. Popete a fost ghinionist in minutul 62, când balonul expediat de la marginea careului mare a lovit stâlpul din stânga al portii adverse. Neagoe, obligat sa invinga, a mizat totul pe cartea atacului. A trimis in teren doi jucatori ofensivi, Iordache si Luca, dar degeaba. Ultima schimbare a fost ciudata. Bogoi, un fundas, a fost trimis si el in avanposturi. Presiunea gazdelor a crescut si Filatov i-a suflat lui Luca bucuria golului (’81). Câteva minute mai târziu, A. Popescu a incearcat sa centreze si Odoroaba a lovit balonul cu mâna. Deaconu a dictat penalti, iar Neagoe a indicat executantul inedit, portarul Balaet. Elan scurt, sut si gol pentru Balaet, pentru Pandurii, pentru victorie. A doua in acest campionat.


„Vreau sa felicit jucatorii pentru dorinta lor de a câstiga pentru ca au fost admirabili. A fost o presiune asupra lor in toata aceasta saptamâna si s-a resimtit astazi (sâmbata – n.r.). S-a resimtit si pe teren o diferenta enorma fata de ceea ce am jucat pâna acum. Merita toate laudele pentru ce au facut si pentru ca au reusit sa câstige cele trei puncte. Este numai meritul lor“, a spus Neagoe.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS