18.4 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportBalaet, Chilavert de Târgu Jiu

Balaet, Chilavert de Târgu Jiu

Jocul slab de la Galati nu a fost un accident. Asta au confirmat jucatorii lui Neagoe, lipsiti de ambitie, curaj si tupeu in prima repriza cu Unirea Urziceni. Imaginea jalnica din etapa precedenta s-a perpetuat si cu gruparea ialomiteana, gazdele gasind cu greu iesirea cu balonul la picior din jumatatea proprie. O usoara dominare a gorjenilor in debutul meciului s-a concretizat prin câteva situatii de poarta, dar Grigore nu a avut emotii intre buturi. Vintilescu a scapat pe dreapta, a sutat la coltul lung, dar mingea a ocolit spatiul portii (‘4). Doua suturi aiurea ale lui Stânga si Vancea au pus capat perioadei de dominare, stafeta fiind preluata de Urziceni. O fenta din corp a lui Leandro l-a scos din dispozitiv pe Rus, dar brazilianul nu s-a descurcat fata in fata cu Balaet (’18). Pandurii a raspuns cu aceeasi moneda, dar Orac s-a pierdut cu firea in fata lui Grigore. Dragomir a executat inteligent o lovitura libera, insa Orac s-a fâstâcit in fata portarului advers, care a respins in corner (’24). Spectatorii au fost exasperati de neputinta „pandurilor“ in minutul 32, când Rus si Mândrean nu s-au inteles si i-au dat prilejul lui Leandro sa centreze prin fata portii. Din fericire, doi coechipieri de-ai acestuia au urmarit balonul cu privirea. Rabdarea publicului a „expirat“ in minutul 40, când Vancea a trimis in aut o minge simpla. Greseala lui Popete a pus capac si gorjenii au plecat la cabine in fluieraturile tribunei.


Balaet a marcat din penalti


Pandurii a presat la reluare, a tinut mingea in terenul advers, dar a gasit cu greutate o portita de finalizare prin „autobaza“ lui Orac. Popete a reusit o centrare buna, Vintilescu a reluat cu capul si Grigore a acordat corner. Capitanul Stânga si-a facut o minge pe piciorul stâng, dar sutul sau din interiorul careului a fost defectuos (’55). Sansa le-a surâs oaspetilor in minutul 61, când bara s-a opus la sutul lui Popete de la 20 de metri. Neagoe a fortat ofensiva si a trimis doi jucatori odihniti in teren, I. Iordache si Luca. Fara efect insa.


In disperare de cauza, „Geana“ a apelat la o solutie de compromis, introducându-l pe Bogoi, dar nu ca fundas, ci ca atacant. Pandurii a continuat sa atace si Luca a fost deposedat in ultimul moment de Filatov, cu noua minute inainte de final. Peste câteva secunde, arbitrul Deaconu a vazut un hent in careu la Odoroaba si a aratat punctul cu var. Balaet, portarul contestat la Galati de conducerea administrativa, i-a smuls mingea din brate lui Iordache si a marcat pentru trei puncte. Pandurii a pus astfel capat perioadei de criza si a bifat a doua victorie in Liga I.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU