Acasă Sport Alb-albastrii au „reusit“ sa dezamageasca din nou

Alb-albastrii au „reusit“ sa dezamageasca din nou

Juvetii au smuls un punct celor de la Poli Iasi, la capatul unui meci haotic, in care numeroasele greseli de arbitraj au influentat rezultatul final.


Presata de pozitia din clasament si de problemele aparute in ultimul timp, Universitatea avea nevoie de o victorie impotriva celor de la Poli Iasi ca de aer. Nimeni nu concepea ca sirul insucceselor nu va putea fi oprit in aceasta etapa, insa revenirea la normalitate, preconizata de oficialii olteni, nu s-a putut consemna, amânarea agitând foarte mult spiritele in Banie. Remiza de vineri seara a deschis, practic, „cutia Pandorei“, finantatorul Stiintei reusind sa intre in conflict pâna si cu suporterii, care i-au cerut in permanenta demisia, satui de promisiunile desarte ale acestuia.


Dureros este faptul ca prestatia slaba a fotbalistilor olteni a coincis cu ziua proasta a brigazii de arbitraj, sumedenia de greseli impardonabile, care in mod cert au influentat rezultatul final, declansând un nou val de acuze la adresa CCA.


Juvetii au fost penibili in prima parte


In ciuda faptului ca au intrat in teren fara Ovidiu Stinga, alb-albastrii au parut in primele minute ca se pot descurca fara experimentatul mijlocas, insa iuresul s-a stins numai dupa doua minute, imediat dupa semiocazia semnata de Dina. Atât greselile personale, cât si cele colective au curs lant, permitându-le moldovenilor sa rateze trei ocazii uriase si sa prinda incredere. Onofras a taiat de doua ori rasuflarea publicului craiovean, bara sa din minutul 4 demonstrând ca Poli Iasi nu a venit in excursie la Craiova. Cu toate acestea, Universitatea putea face 1-0, dar Saceanu (‘7) l-a tintit pe portarul oaspetilor.


Dupa câteva minute de plictiseala, gruparea moldava a mai trecut o data pe lânga deschiderea scorului, lovitura libera executata de Sfirlea trecând la o palma de vinclul portii craiovene. Cum lucrurile din defensiva alb-albastra nu au stat deloc bine, Onofras a reusit in cele din urma sa-l invinga pe Bornescu, reluând din drob centrarea lui Bilba. Primirea golului a avut un efect negativ asupra juvetilor, care au devenit mai nervosi si, din dorinta de a face lucrurile cât mai bine, au gresit si mai mult. Asa a picat si faza din minutul 24, când i-au oferit prilejul lui Viorel Sandu sa acorde penalti, chiar daca faultul comis de Velcovici asupra lui Onofras putea fi trecut cu vederea. Bilba a transformat fara probleme si a majorat diferenta de pe tabela la doua goluri, iritând si mai mult spectatorii din tribune.


Intrarea lui Stinga a adus un plus echipei


Simtind ca juvetii nu se pot descurca, a intrat si Stinga pe teren si acest lucru s-a vazut, pentru ca „Olandezul“ a mai limpezit apele la mijlocul terenului, pâna in finalul primei parti Universitatea reusind sa reduca din diferenta prin Dina (’34), irosind totodata alte doua oportunitati de a marca (D. Stoica ’30, Stinga ’40).


La rândul lor, elevii lui Ionut Popa au ramas la fel de periculosi ca la inceputul partidei, Bilba, Onofras si Cernoch disperând apararea alb-albastra de foarte multe ori, fapt taxat de suporterii olteni, care au cerut plecarea lui Adrian Mititelu.


In repriza secunda s-a jucat cu „garda jos“


Impulsionati de reusita lui Dina, alb-albastrii au iesit foarte motivati de la cabine, insa acest lucru nu a schimbat cu nimic datele problemei, pentru ca greselile nu au disparut, iar arbitrajul a fost eronat ca in prima parte.


Universitatea a reusit egalarea gratie lui Cornel Buta (’55), care a sutat imparabil in propria poarta, stârnind atât râsete, cât si ideea ca s-a intâmplat ceva la pauza, executia sa lansând fel si fel de regii in tribune.


Restabilind egalitatea, elevii lui Ovidiu Stinga au simtit ca se pot impune si au navalit in careul advers, insistenta acestora fiind recompensata cu un gol, Florin Costea reusind sa marcheze cu capul in meciul de debut (’60). De altfel, reusita atacantului provenit de la CSM Vâlcea a fost contestat de oaspeti, care au invocat faptul ca a fost ofsaid.


Dupa preluarea conducerii, ambele combatante au jucat cu „garda jos“, ocaziile curgând de la o poarta la alta, insa eficacitatea jucatorilor a lasat de dorit. In tot acest timp, „cavalerii fluierului“ s-au intrecut in gafe, totul culmind in minutul 85, când centralul nu a fluierat fault asupra lui Onofras, i-a permis lui Cernoch sa traga peste poarta, apoi a revenit si a acordat lovitura libera. Tincu a reusit sa treaca mingea peste zidul craiovean si sa inscrie, trimitându-i pe spectatori acasa cu un gust amar.


Universitatea a mai pierdut doua puncte importante…

De copil i-a plăcut sportul, iar jocurile preferate sunt baschetul şi fotbalul, pe care le-a practicat cu o mică „tentă” de performanță. Este o persoană spontană care doreşte să înveţe în permanență lucruri noi.
Exit mobile version