8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Loveste si fugi

Liga I


Universitatea – Poli Iasi 3-3


•Stadion „Ion Oblemenco“, spectatori: 1.000.


•Au marcat: Dina ’34, C. Buta ’55 (autogol), Fl. Costea ’60 / Onofras ’20, Bâlba ’24-p., Tincu ’85.


Universitatea: Bornescu – Dananae, Stoica, Mitchell, Velcovici – Dina (’57, Fl. Costea), Piko (’25, Ov. Stinga), Saceanu, Rose – Baird, Pârvu (’70, A. Ionescu). Antrenor: Ovidiu Stinga.


Poli Iasi: Branet – Buta, Bernard, Onut, Toma – Onofras (’75, Sarici), Gavatorta, Iurisniti, Sfirlea (’79, Bordeanu) – Bilba, Cernoch (’70, Tincu). Antrenor: Ionut Popa.


•Cartonase galbene: Saceanu, Stinga, Velcovici / Bilba.


•Au arbitrat: V. Sandu – E. Ungureanu si T. Marchis


Numit de Adrian Mititelu „frâna echipei“, Ovidiu Stinga a intrat pe teren la mijlocul primei reprize si a schimbat in bine jocul echipei, dându-i o palma peste ceafa sefului. Apoi, la final s-a enervat, si-a aruncat o gheata in tribuna si a plecat plângând. Definitiv?


Dupa câteva contre de incalzire, in care Dina si Saceanu au ratat incredibil, iesenii au inscris de doua ori, sporind nervozitatea in tribune. Mai intâi Bilba i-a driblat ca in curtea scolii pe Piko si D. Stoica, apoi i-a centrat excelent lui Onofras (’20), care, scapat din marcajul lui Velcovici, l-a executat pe Bornescu. Patru minute mai târziu Bilba a transformat penaltiul scos de Onofras, dupa faultul lui Piko in suprafata de pedeapsa. La acest scor, Ovidiu Stinga, care, fiind numit „frâna echipei“ de Adrian Mititelu, a fost doar rezerva, a decis sa intre pe teren, inlocuindu-l pe naivul Piko, jucatorul cu care patronul Stiintei a sperat ca va arde Iasul. Partida s-a mai echilibrat, iar oltenii au fortat mai mult. Stoica a sutat puternic de la 25 de metri, dar Branet a retinut, pentru ca apoi Bornescu sa respinga cu un ultim efort sutul lui Onofras, care il ridiculizase in prealabil pe Velcovici. Golul din minutul 34, marcat de sarbatoritul Mihai Dina, a dat sperante juvetilor, dar nebunia avea sa se declanseze abia dupa pauza. Mai intâi, Onofras (’52) este foarte aprope de a-i sufla mingea lui Bornescu, pentru ca trei minute mai târziu sa asistam la o faza antologica, in urma careia a survenit egalarea. Pirvu a scapat singur cu Branet, atacantul oltean a fost blocat de goal-keeper-ul Politehnicii, mingea a ricosat lateral stânga spre Buta, care, venit din spate, nepresat, a catapultat mingea la coltul lung al propriei porti. In minutul 60 a iesit din nou la iveala maiestria antrenorului-jucator Ovidiu Stinga. Acesta i-a centrat perfect lui Costea I, iar vâlceanul, la primul meci oficial pentru Stiinta, a marcat cu capul, dupa care i-a multumit cerului pentru reusita care avea sa aduca echipa sa in avantaj. Au urmat momente de respiro pentru ambele echipe, cu Universitatea ceva mai retrasa, sperând ca va conserva rezultatul, si o singura ocazie notabila, bara lui Onofras (’64). Tactica juvetilor n-a dat roade decât pâna in minutul 85, când Tincu a transformat o lovitura libera de la 20 de metri restabilind egalitatea. Ultimele sfortari ale oltenilor n-au adus nimic nou pe tabela de marcaj, desi acestia au mai avut câteva ocazii bune de a inscrie.


Mititelu, luat la tinta


Doar câteva sute de spectatori au venit sa vada la lucru Universitatea Craiova, interesul publicului pentru fotbal scazând substantial dupa cele doua umilinte suferite de echipa favorita la utimele partide. Acestia au protestat impotriva patronului Adrian Mititelu, afisând bannere pe care se putea citi: „Nume cu valoare, patron cu ochelari de soare, promisiuni si vorbe goale“ sau „Vrem investitor, nu ca Mititelu dator“.


La finalul meciului, antrenorul Ovidiu Stinga a avut o iesire nervoasa. In drum spre tunel, Stinga s-a descaltat de o gheata, pe care a trântit-o de pamânt, apoi a ridicat-o si a aruncat-o in tribuna. A facut acelasi lucru cu aparatorile, dupa care a mers la vestiare, nu inainte de a-si varsa nervii pe Andrei Ionescu, pe care l-a lovit cu capul in tâmpla si a parasit stadionul plângând.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

7 COMENTARII