8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024

Lectia succesului

Liga I


Pandurii – Unirea Urziceni


• Stadion „Municipal“, astazi, ora 17.00.


• Formatii probabile:


Pandurii: Balaet – Mândrean, Rus, Chibulcutean, Dragomir – A. Popescu, Vancea, Stânga, Orac – I. Iordache, Vintilescu. Antrenor: Eugen Neagoe.


Unirea: Grigore – Odoroaba, Rohat, M. Jovanovic, Filatov – C. Dobre, Pojer, Cr. Vlad, Cr. Constantin – Costescu, Leandro. Antrenor: Costel Orac.


• Vor arbitra: A. Deaconu – E. Dumitrescu, A. Florescu.


• Observatori: G. Gâtejan, A. Huzu.


Lipsiti de moral si de doi jucatori importanti, Guso si Vranjkovic, „pandurii“ lui Neagoe trebuie sa obtina toate punctele pentru a salva scaunul lui Neagoe, pentru a se impaca si cu conducatorii, si cu suporterii, pentru a iesi din zona retrogradarii si, nu in ultimul rând, pentru a obtine prima de joc in valoare de 750 de dolari.


Cheia iesirii din criza ramâne o enigma pentru Neagoe, care le cere elevilor mai mult tupeu si daruire. „Trebuie sa jucam ca sa batem in meciul cu Unirea, trebuie sa incepem cu tupeu, cu curaj, nu cum am jucat la Galati. Daca suntem cu moralul la pamânt si cum i-am vazut cu capetele plecate in vestiar, nu avem sanse. Le-am si zis ca nu le-a luat nimeni capul si eu nu am venit la ei sa fac circ. Nu stiu acum care ar fi cheia succesului, dar Dinamo anul trecut a avut sapte infrângeri consecutive si nu le-a luat nimeni capul. Noi am pierdut trei jocuri si nu suntem Dinamo. Sunt si eu suparat pentru ca le-am pierdut si sunt foarte suparat pentru jocul de la Galati pentru ca nu s-a vazut daruirea din primele cinci etape. Dar de unde schimbarea asta? I-am intrebat si pe ei, de ce au tratat jocul asa de relaxat? Deocamdata nu am ce face, astia sunt si cu ei trebuie sa jucam“, a spus Neagoe.


Exemplul Radoi, implementat la Pandurii


Un banal antrenament s-a transformat intr-o lectie despre invingatori pe dreptunghiul verde. In prima faza, Neagoe i-a exemplificat prin executii spectaculoase lui Vintilescu cum se marcheaza doua goluri din cinci faze de poarta la miuta dintre „verzi“ si „portocalii“. Mai departe, „Geana“ le-a explicat de ce Radoi evolueaza la Steaua, o echipa care a surprins Europa in Liga Campionilor. „In momentul când intra Radoi pe teren, e câine. Joaca si cu mâna rupta, ii zice doctorul sa se opereze si el intra asa pe teren sa-si ajute echipa. Noi cum ne lovim chemam doctorul si ne vaitam. Zoicas are o contuzie pe muschi de o luna si spune ca nu poate evolua. Fotbalul se joaca si cu dorinta, daruire, alergatura si multa munca“, a spus Neagoe. Cât au inteles jucatorii din lectia predata de antrenor se va vedea la finalul meciului cu Unirea Urziceni, important pentru Pandurii Târgu Jiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS