11.2 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportDerbi european in Sala Sporturilor

Derbi european in Sala Sporturilor

Energia Pandurii primeste astazi, de la ora 11.00, in Sala Sporturilor din Târgu Jiu, replica echipei lui Aihan Omer, UCM Resita, un derbi care poate alimenta moralul baietilor lui Andries in confruntarile ulterioare. Handbalistii de la Pandurii si-au studiat adversarul, la Severin, in meciul cu HCM Constanta, remarcând disciplina tactica impusa de Omer si aportul interilor Tucanu si Butulja, singurele noutati din primul sapte al banatenilor. Ambitia cu care Steaua a luptat la Kiev este un exemplu de urmat pentru handbalistii din Târgu Jiu, pentru ca numai in acest fel Energia poate compensa lipsa de omogenitate. „Resita este o echipa buna, care a progresat, si Omer a disciplinat-o foarte mult, dar nu e invincibila. Meciul se anunta foarte greu si foarte dur. Conteaza faptul ca jucam acasa si sala cred ca va fi arhiplina. Ei au doi jucatori noi in primul sapte, dar Butulja le cam face tot jocul. E un jucator bun, e un bun aparator, dar e si atacant si este un câstig pentru ei. La noi sunt mai multi jucatori noi in primul sapte, care nu au evoluat pe unde au fost, pe când la ei sunt doar Tucanu, care a mai jucat pentru ca a fost si in Franta, si Butulja, care a venit acum. Suferim inca la capitolul omogenitate, dar sa speram ca motivati vom putea sa ne impunem. Am avut acum si exemplul Stelei, despre ce inseamna motivarea si dorinta de a câstiga. Sper ca baietii nostri vor depune sâmbata (astazi – n.r.) tot efortul si vor face tot ce depinde de ei pentru a câstiga acest joc. Pentru ca este unul dintre cele mai importante jocuri din tur“, sustine antrenorul gorjenilor, Liviu Andries.


Arbitrajul si publicul sunt doi factori care pot influenta rezultatul final al meciului dintre doua reprezentante ale handbalului românesc in cupele europene. De valori sensibil egale, echipele pot face diferenta prin ambitia cu care jucatorii vor aborda intâlnirea de astazi.


Energia Pandurii nu are probleme de lot, singurul incert fiind Neskov, iesit din forma dupa escapada obligatorie de o saptamâna in Serbia pentru viza. Dupa joc, Energia Pandurii va intra in posesia CD-ului cu amicalul dintre UCM Resita si HC Gumarny Zubri, desfasurat in perioada de pregatire, echipa din Cehia fiind adversara oltenilor in turul doi al Cupei EHF. Aihan Omer a refuzat sa ofere CD-ul inainte de meciul direct, pentru ca Liviu Andries sa nu studieze si jocul echipei sale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS