10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportSteaua a facut spectacol la Kiev

Steaua a facut spectacol la Kiev

Liga Campionilor


Dinamo Kiev – Steaua 1-4


• Stadion „Olympiyskiy“, Kiev, spectatori: 65.000.


• Au marcat: Rebrov ’16 / Ghionea ‘3, Badea ’24, Dica ’43, ’79.


Dinamo Kiev: Shovkovskiy – Markovic (’61, Moreno), Rodolfo, Rodrigo, Nesmasnii – Gusev, Yussuf, Correa (’59, Belkevici), Rincon – Rebrov (’73, Otalvaro), Shatskikh. Antrenor: A. Demianenko.


Steaua: Carlos – Saban, Goian, Ghionea, Nesu – Nicolita, Paraschiv, Lovin, Cristocea (’74, Oprita) – Badea (’70, Thereau), Dica (’82, Ovidiu Petre). Antrenor: C. Olaroiu.


• Cartonase galbene: Nesu, Carlos, Ghionea.


• A arbitrat: Paul Allaerts (Belgia).


Revenita in Liga Campionilor dupa zece ani de absenta, campioana României a uimit pe toata lumea, invingând-o pe Dinamo in stil de mare echipa.


Steaua Bucuresti a obtinut, miercuri seara, o victorie senzationala, cu 4-1 (3-1), pe terenul formatiei Dinamo Kiev, in meciul de debut in Grupa E a Ligii Campionilor.


Steaua a facut un meci excelent, cum nici cei mai optimisti suporteri ai ei nu se asteptau. Desi pare incredibil, formatia lui Cosmin Olaroiu este lidera intr-o grupa in care se mai gasesc Real Madrid si Olympique Lyon.


Repriza excelenta pentru stelisti


Pe „Olympiyskiy Stadium“ din capitala Ucrainei, „ros-albastrii“ au deschis scorul dupa numai trei minute de joc: Cristocea a executat o lovitura de colt, portarul Shovkovskiy a iesit gresit si fundasul Sorin Ghionea a profitat si a trimis cu capul in plasa. Opt minute mai târziu, Steaua isi putea majora avantajul, dar sutul in forta expediat de Nesu a trecut putin pe lânga bara din stânga goal-keeper-ului gazdelor. Ucrainenii si-au revenit repede si au reusit sa egaleze in minutul 16, când Serghei Rebrov a fructificat din careu o combinatie in viteza cu Rincon. Autorul golului ucrainenilor a mai pus in pericol poarta lui Carlos in minutul 22, sutul sau puternic din afara careului trecând peste transversala. Scorul de 1-1 s-a mentinut pâna in minutul 24, pentru ca Vali Badea l-a invins cu capul, din plonjon, in stil de mare atacant, pe portarul lui Dinamo Kiev, in urma unei centrari a lui Dica. Dupa ce a marcat al doilea gol, formatia antrenata de Cosmin Olaroiu a inchis bine spatiile spre poarta lui Carlos si, când nimeni nu se mai astepta, in finalul primei reprize a mai inscris o data. In minutul 43, arbitrul Paul Allaerts a dictat o lovitura libera de la 25 de metri pentru Steaua, iar Nicolae Dica l-a invins pentru a treia oara pe Shovkovskiy, cu un sut peste zid, portarul ucrainenilor nereusind decât sa stearga cu vârful degetelor mingea.


Dica a pus „cireasa pe tort“


In repriza a doua, Dinamo Kiev a atacat inca de la inceput si a fost periculoasa in special la mingile aruncate in careu de pe partile laterale. In minutul 52, Carlos a avut o interventie providentiala la un sut deviat de Nesu, iar doua minute mai târziu, Ghionea l-a blocat in careu pe Shatskikh. Acelasi jucator l-a pus la incercare pe Carlos cu o lovitura de cap in minutul 66, portughezul reusind sa retina. Dinamo Kiev a ratat in minutul 69 doua mari ocazii: mai intâi, Carlos a respins de sub transversala mingea trimisa de Rodolfo, iar apoi Rebrov a reluat de la cinci metri pe lânga poarta. In ultimele 20 de minute ale intâlnirii, ucrainenii s-au aruncat in atac si au cautat cu disperare inscrierea unui gol, dar s-au lasat descoperiti in defensiva. De aceasta situatie a profitat Steaua in minutul 79: Thereau a recuperat un balon in propria jumatate, i-a pasat lui Nicolita, care l-a lansat excelent pe Dica, iar acesta l-a executat pe Shovkovskiy cu o scarita de mare maestru: 1-4. In ultimele zece minute ale intâlnirii nu s-a mai consemnat decât un sut al lui Rebrov, prins de Carlos (’89).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU