10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportSahtior, surclasata la Roma

Sahtior, surclasata la Roma

Cu Marica si Rat titulari, primul fiind si cel mai bun jucator al ucrainenilor, oaspetii au evoluat bine 60 de minute, dar romanii, cu Chivu integralist, au avut un final de meci exceptional.


Echipa antrenata de Mircea Lucescu, Sahtior Donetk, a fost invinsa, marti seara, cu 4-0, pe terenul formatiei AS Roma, in primul meci din Grupa D a Ligii Campionilor. Rezultatul inregistrat pe tabela la sfârsitul meciului nu reflecta insa realitatea din teren. Ucrainenii au facut o prima repriza buna si au ratat doua ocazii clare de a inscrie, protagonist fiind brazilianul Brandao. In minutul 15, acesta a trimis pe lânga poarta singur cu portarul Doni, iar in minutul 34 sud-americanul a deviat o centrare in forta a lui Ciprian Marica, dar Doni a reusit sa respinga. Roma nu a pus in pericol poarta lui Shutkov in prima repriza, suturile expediate de Aquilani (’23), Perrotta (’25) si Mancini (’44) neatingându-si tinta.


In repriza a doua, Marica, desemnat de presa drept unul dintre cei mai buni jucatori ai partidei de pe „Olimpico“, a avut prima sansa de gol, sutând in diagonala pe lânga poarta dupa ce i-a ridiculizat pe rând pe Chivu, Tonetto si Aquilani. Roma a deschis scorul la primul sut pe poarta, mijlocasul brazilian Taddei invingându-l pe Shutkov din interiorul careului, la capatul unei greseli in lant a defensivei lui Sahtior (’67). Dupa o reluare peste poarta lui Doni a lui Matuzalem (’70), italienii si-au majorat avantajul prin Totti, care a sutat cu stângul, din intoarcere, sub transversala (’77). Elevii lui Lucescu au cazut psihic dupa primirea celor doua goluri si pe fondul lipsei de concentrare au mai primit doua, inscrise de De Rossi (’79), cu capul, si de Pizarro (’88), cu un sut de la limita careului. La Sahtior, Ciprian Marica si Razvan Rat au jucat tot meciul, acelasi lucru facându-l si Cristian Chivu la Roma.


Lucescu: „Rezultatul este nedrept“


Mircea Lucescu a declarat la finalul partidei de la Roma ca rezultatul inregistrat i se pare nedrept, in conditiile in care echipa sa a avut o evolutie buna in primele 60 de minute. „Rezultatul este nedrept pentru ca am fost superiori adversarilor timp de 60 de minute. Puteam deschide scorul la cele trei ocazii din prima repriza, atunci când Roma nu a avut nici o sansa de gol. S-a dovedit ca nu avem experienta la acest nivel“, a spus Lucescu.


La rândul sau, Cristian Chivu, fundasul lui AS Roma, nu l-a contrazis pe Lucescu si a recunoscut ca echipa sa a avut noroc. „Am avut noroc ca am inscris patru goluri, dar nu pot spune ca am facut un joc foarte bun. Brandao a ratat doua ocazii mari in prima repriza, dar asa este fotbalul. Este bine pentru noi ca am inceput cu o victorie la scor meciurile din grupa, pentru ca ne da incredere in perspectiva calificarii in optimile Ligii Campionilor“, a afirmat Chivu.


„Hat-trick“ Morientes


In celalalt meci al Grupei D, Valencia s-au impus in deplasare, cu scorul de 4-2, pe terenul formatiei Olympiakos Pireu. Gazdele au deschis scorul in minutul 28, prin Konstantinou, dar scorul la pauza a fost 2-1 pentru spanioli, dupa reusitele lui Morientes (’34, ’39). Grecii au egalat prin Castillo, in minutul 66, dar Valencia a revenit in joc si obtinut toate cele trei puncte gratie reusitelor lui Albiol (’85) si din nou Morientes, fostul atacant al lui Real Madrid, AS Monaco si Liverpool inchizând tabela in ultimul minut de joc.


Pe 27 septembrie, Valencia va juca cu AS Roma pe teren propriu, iar Olympiakos se va deplasa la Donetk.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS