8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportMilan a inceput bine campionatul

Milan a inceput bine campionatul

AC Milan a inceput bine editia 2006/2007 a campionatului italian, invingând pe teren propriu, cu scorul de 2-1, formatia Lazio Roma. Dupa doua ocazii ratate de oaspeti, prin Pandev (’10) si Mauri (’18), „rossonerii“ au deschis scorul in minutul 27, prin Filippo Inzaghi, care l-a invins pe Peruzzi cu un sut imparabil in urma unei pase a lui Kaka. Desi ambele ehipe si-au mai creat ocazii de gol, tabela s-a modificat abia in minutul 70, când Pirlo a executat o lovitura de colt, iar Oliveira, adus in aceasta vara la Milan pentru a-l inlocui pe Sevcenko, s-a inaltat si a trimis cu capul balonul in plasa. Lazio a reusit sa reduca din diferenta dupa numai trei minute, Makinwa fiind cel care l-a invins pe Dida, mingea ajungând la el dupa ce circulase pe traseul Mudingayi-Rocchi. In urma acestei victorii, formatia antrenata de Carlo Ancelotti a ajuns la -5 in clasament, campionatul incepându-l cu 8 puncte de penalizare din cauza scandalului in care clubul a fost implicat. In schimb, Lazio ramâne la cota -11.


Codrea si Nastase nu au jucat


Intr-o alta partida, Siena, echipa la care este legitimat si Paul Codrea, s-a impus, cu scorul de 2-1, pe terenul formatiei Chievo Verona. Gazdele au deschis scorul prin Pellissier, in minutul 31, iar „alb-negrii“ au avut un final excelent de meci si au punctat de doua ori prin Brevi (’75) si veteranul Chiesa (’89). Brighi de la Chievo a fost eliminat in minutul 90. Paul Codrea nu a fost convocat pentru acest meci de antrenorul Mario Beretta.


In schimb, fundasul Valentin Nastase a fost rezerva la noua sa echipa, Ascoli, la partida pierduta, cu 3-1, pe terenul nou-promovatei Atalanta Bergamo. Zampagna (’32) si Ventola de doua ori (’38, ’44) au punctat pentru gazde, in timp ce golul lui Ascoli a purtat semnatura lui Bjelanovic (’59).


Empoli a produs surpriza


Surpriza etapei s-a produs la Genova, unde Empoli a câstigat cu 2-1 in fata Sampdoriei. Gazdele au deschis scorul in minutul 9, prin Bonazzoli, iar Busce (’26) si Saudati (’51, din penalti) au marcat golurile oaspetilor. Sampdoria a avut si doi jucatori eliminati, Falcone (’50) si Gennaro Delvecchio (’88) primind cartonas rosu.


Rezultatele inregistrate in prima etapa a campionatului italian: Atalanta – Ascoli 3-1, Cagliari – Catania 0-1, Chievo – Siena 1-2, Messina – Udinese 1-0, Milan – Lazio 2-1, Palermo – Reggina 4-3, Sampdoria – Empoli 1-2, Torino – Parma 1-1, Roma – Livorno 2-0, Fiorentina – Inter 2-3.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS