11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportIncepe spectacolul din Liga Campionilor

Incepe spectacolul din Liga Campionilor

Faza grupelor Champions League va debuta astazi, cea mai importanta competitie fotbalistica europeana intercluburi având un buget total de 750 de milioane de euro.


In cea mai importanta competitie fotbalistica europeana intercluburi, Liga Campionilor, astazi se da startul in faza grupelor, urmând sa se dispute meciurile din grupele A, B, C si D. Partidele din celelalte patru grupe se vor juca mâine. Toate intâlnirile vor incepe la ora 21.45.


Echipele care au ajuns in faza grupelor vor primi câte doua milioane de euro, plus un bonus de 400.000 de euro pentru fiecare partida disputata, indiferent de rezultat. Pentru fiecare meci câstigat, UEFA acorda 600.000 de euro, iar pentru o remiza 300.000 de euro. La aceste sume se adauga bani proveniti din publicitate si drepturi de televizare. UEFA estimeaza ca pentru editia 2006/2007 a Ligii Campionilor bugetul total va fi de 750 de milioane de euro. Echipa care va câstiga Liga Campionilor va primi 22,6 milioane de euro, fara a pune la socoteala banii obtinuti din contracte comerciale si drepturi TV.


Grupa A


In Grupa A, favoritele Chelsea si Barcelona vor juca astazi, acasa, cu Werder Bremen, respectiv Levski Sofia, „albastrii“ si „extraterestrii“ neconcepând alta finalitate a acestor intâlniri decât victoria.


Potrivit presei iberice, antrenorul Barcelonei, Frank Rijkaard, intentioneaza sa renunte la sistemul cu patru fundasi in meciul cu Levski in favoarea celui cu trei aparatori. Rijkaard a luat aceasta decizie deoarece este convins ca bulgarii vor juca foarte defensiv si vor lasa in fata un singur vârf. „Levski joaca de obicei in sistemul 4-2-3-1, cu un singur vârf si cu trei mijlocasi la sustinere, Richard, Borimirov si Bardon, dar pe «Nou Camp» vor fi si mai defensivi“, a scris cotidianul El Mundo Deportivo. In aceste conditii, italianul Gianluca Zambrotta ar putea fi urcat la mijlocul terenului, iar pe linia de fund vor ramâne Thuram, Marquez si inca un aparator, foarte probabil Oleguer.


Barcelona si Levski s-au mai intâlnit o singura data, in sezonul 1975/1976, in sferturile de finala ale Cupei UEFA, iar victoria a revenit aunci catalanilor cu scorul general de 8-5 (4-0 in Spania si 5-4 pentru Levski la Sofia).


Grupa B


Partida din Grupa B dintre Sporting Lisabona si Internazionale Milano se anunta echilibrata, in timp ce campioana Germaniei, Bayern München, are prima sansa in disputa din propriul fief cu Spartak Moscova.


Dupa ce in primul meci din campionatul italian, cu Fiorentina (3-2), atacantul brazilian al Interului, Adriano, a fost lasat pe banca de rezerve de antrenorul Mancini, acesta a primit asigurari din partea tehnicianului ca va fi titular la partida de la Lisabona, cu Sporting. La Florenta, brazilianul nu a fost inclus in primul „unsprezece“ din motive de ordin tactic, dar si din cauza faptului ca nu era foarte bine pregatit din punct de vedere fizic.


„Mancini mi-a explicat de ce nu am fost titular la Florenta si m-am bucurat ca a vorbit cu mine despre acest lucru. Acum ma simt bine din punct de vedere fizic si sunt pregatit sa joc“, a spus Adriano. Brazilianul va face cuplu in atac la Lisabona cu suedezul Zlatan Ibrahimovic, iar argentinianul Hernan Crespo va ramâne pe banca de rezerve.


Roberto Mancini nu-i va putea folosi la Lisabona pe argentinienii Cambiasso si Julio Cruz, ambii fiind accidentati. In schimb, va debuta la Inter si Fabio Grosso, fapt pentru care Javier Zanetti, folosit fundas stânga in partida de la Florenta, va fi trecut pe partea dreapta.


Grupa C


Pe muchie de cutit vor fi ambele intâlniri din Grupa C, Galatasaray – Bordeaux si PSV Eindhoven – Liverpool, desi formatiile gazda spera sa-si valorifice avantajul terenurilor proprii.


Fundasul norvegian al echipei FC Liverpool, John Arne Riise, va rata meciul de la Eindhoven, din cauza unei accidentari. Riise a primit o lovitura puternica la glezna in partida cu Everton de sâmbata, pierduta de „cormorani“ cu 3-0, si va trebui sa stea departe de gazon câteva zile. In afara norvegianului, antrenorul lui Liverpool, Rafael Benitez, are intreg lotul valid pentru meciul cu PSV.


Grupa D


In Grupa D, Valencia va trebui sa infrunte „infernul“ de la Pireu in disputa cu Olympiakos, in timp ce AS Roma, echipa la care evolueaza fundasul român Cristi Chivu, va primi pe „Stadio Olimpico“ replica formatiei antrenate de Mircea Lucescu, Sahtior Donetk.


In partida din capitala Italiei, Lucescu va miza si pe doi jucatori români, Razvan Rat si Ciprian Marica demonstrând in meciurile precedente ca isi merita locurile in primul „unsprezece“.


La rândul sau, fundasul român Cristian Chivu va reveni in formatia AS Roma la partida cu Sahtior Donetk, dupa ce a stat in tribuna la meciul cu Livorno din campionat, fiind suspendat pentru eliminarea din Supercupa Italiei. Chivu va face cuplu in axul central al defensivei cu francezul Phillippe Mexes, cel care jucase alaturi de Matteo Ferrari la meciul cu Livorno.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS