8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTalente noi in Banie

Talente noi in Banie

Sâmbata dimineata, la Scoala de Fotbal „Gica Popescu“ din Craiova era mare agitatie. Campania Gillette „Suporter pe viata… in fiecare dimineata“ si-a desemnat câstigatorii, din 22 de tineri talentati selectionati din toata tara fiind alesi 11 care sa se pregateasca in Banie, sub indrumarea antrenorilor de la „GP“.


Selectionerii Emeric Ienei si Cornel Dragusin au avut si de aceasta data o misiune dificila, urmarind la lucru foarte multi copii care au incercat sa-si demonstreze talentul fotbalistic. Campania din acest an a inclus preselectii in cinci orase mari din tara, Timisoara, Cluj-Napoca, Iasi, Galati si Brasov, iar peste 750 de copii au avut ocazia sa se intâlneasca si cu fosti internationali, precum rusul Valeri Karpin, spaniolul Fran sau Gica Popescu. Finala s-a disputat pe terenul de la Hanul Doctorului, iar la sfârsit selectionerii i-au anuntat pe cei 11 câstigatori.


„Este pentru al treilea an când suntem aici, la Craiova, si pot sa spun ca generatia cea mai buna am nimerit-o anul acesta“, a spus Emeric Ienei. Fostul selectioner al României a fost completat de antrenorul emerit Cornel Dragusin, care a precizat: „Noi, ca antrenori, nu avem voie sa gresim si pentru aceasta am largit aria de selectie si am adaugat niste norme de control. Nu este vorba doar de joc, ci si de vârsta, fizic, perspective. Au primit si lectii de arbitraj, pentru a intelege mai bine regulile jocului“, a mentionat Dragusin.


Gica Popescu cere disciplina


Cei 11 alesi vor efectua un an de cantonament la Scoala de Fotbal „Gica Popescu“, iar cel mai bun dintre ei va merge sa se pregateasca o luna in Olanda, la PSV Eindhoven. Fostul capitan al nationalei a tinut sa le aminteasca tinerilor ramasi in Banie regulile de baza ale scolii pe care o patroneaza.


„Vreau sa-i felicit pe copii. Mi-am dat seama cât de greu le-a fost antrenorilor sa faca selectia. As fi vrut sa ramâneti toti aici, dar nu se poate. Este o scoala care are ca principiu disciplina, care trebuie sa stea la baza formarii voastre ca fotbalisti. Si este nevoie de foarte multa munca. Sa stiti ca eu, la vârsta voastra, nu avem talentul pe care il aveti voi si doar prin munca am ajuns unde sunt acum. Nu este vorba despre militarie, dar veti vedea mai târziu, când veti simti gustul succesului, cât este de importanta munca“, a spus Popescu.


„Baciul“ nu a uitat sa le aminteasca norocosilor faptul ca scoala conteaza foarte mult in viata.


„Sa stiti ca aici tinem mult la pregatirea scolara. Nu trebuie sa neglijati deloc acest aspect, pentru ca in fotbal trebuie mai mult sa gândesti, decât sa alergi“, a adaugat Gica Popescu. In plus, toti cei de la Scoala de Fotbal beneficiaza de trei cursuri pe saptamâna de limba engleza, „lucru esential in cariera fiecarui fotbalist“.


Concluzia in ceea ce priveste viitorul tinerilor jucatori alesi a venit de la managerul general al Scolii „Gica Popescu“, Nicolae Zamfir: „Sper sa faceti o treaba cât mai buna aici, sa perseverati si sa ajungeti cunoscuti in fotbal. In fond, in ranita fiecaruia dintre voi sta bastonul de maresal al fotbalului“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS