10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportEnergia Pandurii nu a convins

Energia Pandurii nu a convins

Liga Nationala


Energia Pandurii – Poli Iasi 30-21


Energia: Muraru, Bichir – Apolzan (4 goluri), Preda (3), Balea (5), Enache (2), Truica (5), Costea (3), Mazilu (5), Mihoci (2), Panait, Radu, Ilies (1), Eremia. Antrenor Liviu Andries.


Poli: Pralea, Turcu (1) – Craescu, Ifrim, Mironescu (1), Dacau, Damian (3), Velicu, Crainiceanu (1), Dimofte (3), Caciuc, Elisei (5), Moraru (1), Onyejekwe (6). Antrenor: Costel Schender.


Handbalistii gorjeni au inceput in defensiva cu doar doi jucatori noi in primul sapte, Muraru si Balea, iesenii reusind sa preia conducerea pentru prima si ultima data prin Moraru. Doar trei minute a durat avantajul oaspetilor pentru ca Truica si Mazilu au adus scorul mai aproape de asteptarile publicului. Lipsa de idei in atac a oltenilor l-a scos in evidenta pe portarul Muraru, care a parat patru contraatacuri consecutive ale moldovenilor in situatie de unu la unu. Daca de la sase metri a fost greu de batut, „francezul“ dintre buturile gazdelor a incasat un gol din poarta in poarta de la omologul Turcu, reusita care a reechilibrat partida, 6-6 in minutul 17. Pandurii a intrat la pauza cu trei goluri avans in fata junilor ieseni, 13-10, dar pe fondul unui joc slab in care interii isi trecusera in cont abia patru reusite.


Tracul primului joc oficial in Sala Sporturilor renovata a fost lasat la cabine si handbalistii lui Liviu Andries au facut spectacol la reluare. Ex-stelistul Preda a marcat primul gol in tricoul echipei gorjene, iar Mazilu a finalizat o „aeriana“, ducând scorul la 16-10 in minutul 35. Diferenta a crescut la opt goluri, 20-12, iar Andries a inceput sa ruleze jucatorii de pe banca. Bichir a inchis poarta inclusiv de la linia de sapte metri de doua ori, iar Costea a demonstrat ca este un concurent serios pentru Ilies pe postul de pivot. Energia Pandurii a turat motoarele pâna in minutul 47, 25-14, dupa care s-a relaxat, permitând oaspetilor sa recupereze doua goluri pâna la final, 30-21.


In ciuda victoriei confortabile, trebuie spus ca in ofensiva „pandurii“ construiesc cu greutate, interii sunt ineficienti de la noua metri, iar angajarile pivotului sunt la fel de dese ca vrabiutele din Sala Sporturilor. Relatiile de joc lipsesc, dar este nevoie de timp pentru a omogeniza o echipa cu sase jucatori noi.


„Norocul nostru ca am intâlnit o echipa slabuta“


Dornici sa impresioneze publicul, jucatorii lui Liviu Andries au uitat de jocul colectiv in prima parte, incercând sa rezolve actiunile de atac pe cont propriu. Pentru tehnician, meciul de debut este deja o amintire pentru ca urmeaza meciul turului, cel cu UCM Resita.


„A fost un debut de campionat, a fost prima aparitie a noastra in fata publicului si toti au vrut sa demonstreze ca-si merita locul in primul sapte. Au vrut sa joace individual, parca ar fi fost primul meci de pregatire al nostru, dar pe parcurs si-au dat drumul la joc. Trebuie sa-i sudam, sa obtinem rezultate. Norocul nostru ca am intâlnit o echipa slabuta, pentru ca s-a vazut la inceputul jocului ca am fost timorati, am vrut sa facem prea multe, dar nu ne-a iesit. Una peste alta, sunt multumit de pregatirea fizica. Mai este mult pâna departe, jucatorii pe care i-am adus au jucat putin pe la echipele lor si se simte acest lucru, au momente când dispar din joc. Meciul cel mai greu este cel care urmeaza, cu UCM Resita, un meci foarte important pentru parcursul nostru din tur“, a spus Andries.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS