15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024

Debut in forta

Campioana Italiei a invins in deplasare, cu 3-2, formatia la care sunt legitimati românii Mutu si Lobont, AC Fiorentina.


Campioana Italiei, Inter Milano, a debutat cu dreptul in editia 2006/2007 a Seriei A, impunându-se, sâmbata seara, cu scorul de 3-2, pe terenul formatiei Fiorentina, echipa la care sunt legitimati românii Adrian Mutu si Bogdan Lobont.


„Nerazzurrii“ au deschis scorul in minutul 11, prin argentinianul Cambiasso, care l-a invins pe Frey cu un sut de la limita careului de 16 metri. Acelasi jucator a majorat avantajul oaspetilor in minutul 41, inscriind cu capul, in urma unei centrari a lui Figo de pe partea dreapta. Suedezul Zlatan Ibrahimovic a dus scorul la 3-0, in minutul 63, dupa o pasa a lui Cambiasso.


In ultimele 20 de minute ale partidei, Fiorentina si-a revenit si a reusit sa inscrie de doua ori. Mai intâi, in minutul 70, Luca Toni a deviat in poarta, cu capul, centrarea in forta a lui Mutu de pe partea stânga, acelasi atacant realizând „dubla“ zece minute mai târziu, când a fructificat, tot cu o lovitura de cap, o centrare a lui Reginaldo. Pâna la sfârsitul partidei, ambele echipe au mai fost aproape de gol, prin Blasi (’88), respectiv Figo (’89).


Adrian Mutu a fost titular la gazde si a evoluat pe toata durata meciului, fiind notat cu 6 pentru evolutia sa de agentia Datasport, care a opinat: „Multa miscare si nimic mai mult. Mai are de lucrat la nivel tactic“. In schimb, Bogdan Lobont a fost rezerva. In urmatoarea etapa, a doua, Fiorentina va juca la Livorno.


Intr-o alta partida disputata sâmbata seara, in prima etapa din Serie A, AS Roma, formatia la care este legitimat si jucatorul român Cristian Chivu, a invins, pe teren propriu, cu scorul de 2-0, echipa Livorno. Mijlocasul Daniele de Rossi a deschis scorul in ultimul minut al primei reprize, cu un sut de la mare distanta, nelasându-i prea multe sperante portarului Amelia. Mancini a stabilit scorul final in minutul 54, profitând de faptul ca portarul oaspetilor nu a retinut un sut puternic al noului intrat Taddei. Cristi Chivu nu a jucat la Roma, fiind suspendat dupa eliminarea din Supercupa Italiei. In runda urmatoare, Roma se va deplasa la Siena, unde va intâlni echipa lui Paul Codrea.


Celelalte meciuri ale primei etape s-au jucat ieri, dupa inchiderea editiei: Milan – Lazio, Palermo – Reggina, Messina – Udinese, Chievo Verona – Siena, Sampdoria – Empoli, Cagliari – Catania, Atalanta Bergamo – Ascoli, Torino – Parma.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS