12 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTrei români au echipe noi

Trei români au echipe noi

Trei dintre cei cinci jucatori români care vor evolua in Serie A si-au schimbat echipele in pauza competitionala din aceasta vara. Cel mai mediatizat fotbalist român, Adrian Mutu (foto, nr. 10), a trecut de la Juventus Torino, unde a petrecut un an si jumatate, la Fiorentina, unde va fi coechipier cu portarul Bogdan Lobont.


Aceasta este a cincea echipa la care „Briliantul“ va evolua in campionatul italian, dupa Inter, Verona, Parma si Juventus.


Alt jucator român care a imbracat tricourile mai multor formatii din Il Calcio, Paul Codrea, a ajuns in cele din urma la Siena, dupa ce sezonul trecut evoluase la Palermo. Timisoreanul a mai jucat la Genoa, Perugia si AC Torino.


Fundasul Valentin Nastase a facut pasul de la formatia din Serie B Bologna spre prima liga, la Ascoli, fiind singurul jucator de câmp achizitionat de aceasta formatie, care l-a mai legitimat si pe portarul Gianluca Pagliuca (40 de ani), fost coechipier cu românul.


In schimb, au ramas pe loc Cristian Chivu, la AS Roma, desi presa din Italia si România l-a „transferat“ fie la Real Madrid, fie la Barcelona, si Bogdan Lobont, la Fiorentina, pe care il asteapta un sezon greu, cel mai probabil ca rezerva, deoarece titularul postului la gruparea din Florenta, Sebastien Frey, s-a refacut dupa accidentarea suferita in iarna.


In Serie B, România va fi reprezentata de un singur jucator, Bogdan Patrascu, care evolueaza la formatia Piacenza.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS