12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportSerie B, mai tare ca niciodata

Serie B, mai tare ca niciodata

Campionatul diviziei a doua din Italia, Serie B, ar putea fi numit in acest an Serie A2, având in vedere ca are printre participante câteva echipe care au facut istorie in Il Calcio. Fara dubii, echipa care va stârni cel mai mare interes va fi Juventus Torino, care era pâna in luna iulie singura echipa, alaturi de Inter, care nu cunoscuse gustul amar al campionatului cadet. In plus, Juve si-a pastrat in lot câtiva jucatori de superclasa, cum sunt Buffon, Del Piero, Nedved, Camoranesi sau Trezeguet, care ii vor face pe spectatorii de pe stadioanele unde vor evolua sa-si pregateasca meticulos bliturile inaintea unui meci cu „Batrâna Doamna“.


Deja, la Rimini, acolo unde elevii lui Didier Deschamps au descins, aseara, s-a iscat o adevarata nebunie la vânzarea biletelor, pentru prima data dupa multi ani in orasul de la Marea Adriatica jucându-se cu casa inchisa.


Desi porneste cu un handicap de 17 puncte, gruparea din Torino este vazuta de specialisti drept principala candidata la promovare. Pe lânga Juventus, au mai patruns in Serie B, via C1, alte doua grupari galonate ale Italiei, Genoa 1893 si Napoli, echipe cu noua, respectiv doua titluri in palmares, dar care au fost certate cu legea, fapt pentru care au ajuns in esaloanele inferioare. Alte echipe care si-au anuntat intentia de a se lupta pentru un loc in Serie A sunt Lecce, retrogradata in acest an, Bologna, Brescia si Hellas Verona. In cursa pentru un loc in prima divizie nu sunt de neglijat nici Mantova, care a pierdut in extremis in luna iunie promovarea, Piacenza, Modena, Vicenza sau Pescara.


In ceea ce priveste banii pe care ii vor incasa cluburile din Serie B de la televiziuni, s-a inregistrat un adevarat boom odata cu retrogradarea echipei Juventus Torino, o echipa de interes national.


Astfel, cele 22 de echipe din campionat vor primi in total 40 de milioane de euro, de doua ori mai mult fata de sezonul precedent.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS