6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportInter a retras tricoul cu numarul 3

Inter a retras tricoul cu numarul 3

Conducerea clubului italian de fotbal Internazionale Milano a decis sa retraga tricoul cu numarul 3, in memoria lui Giacinto Facchetti, fost jucator si presedinte al acestei grupari, decedat in urma cu câteva zile la vârsta de 64 de ani. Facchetti a purtat cu mândrie tricoul Interului in anii ’60 si ’70, club pentru care a evoluat in 634 de partide oficiale, inscriind 75 de goluri.


Surse din Federatia Italiana de Fotbal au declarat ca oficialii italieni au indeplinit dorinta „nerazzuri-lor“, chiar daca tricoul cu numarul trei fusese deja atribuit fundasului argentinian Nicolas Burdisso pentru sezonul 2006/2007. Astfel, Burdisso va purta in acest sezon tricoul cu numarul 16.


„Ma simt onorat ca am fost ultimul jucator de la Inter care a purtat tricoul cu numarul 3. Domnul Facchetti a fost alaturi de mine atunci când am trecut prin momente grele din cauza problemelor pe care le-am avut cu familia“, a spus Burdisso.


Moartea lui Giacinto Facchetti va aduce, asa cum era de asteptat, si câteva schimbari la nivelul conducerii clubului milanez, având in vedere ca fostul international italian ocupa functia de presedinte al clubului. Exista posibilitatea ca patronul Massimo Moratti sa-si reia activitatea in acest post, dar nu este exclus ca acesta sa opteze pentru numirea fiului sau mai mare, Angelo Mario, in functia respectiva.


La toate meciurile din prima etapa a campionatului italian se va pastra un moment de reculegere in memoria lui Giacinto Facchetti.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS