24.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportIn cautarea punctelor pierdute

In cautarea punctelor pierdute

Desi este convins ca il asteapta un meci greu la Bistrita, tehnicianul Ovidiu Stinga afirma ca elevii sai sunt capabili sa obtina un rezultat bun in disputa cu gruparea lui „tata Jean“.


Universitatea Craiova a avut la dispozitie doua saptamâni sa-si linga ranile dupa esecul rusinos suferit etapa trecuta in fata lui Dinamo si anunta ca va face un joc bun astazi, la Bistrita, promitând ca se va intoarce cu cel putin un punct. Meciul nu se anunta deloc usor, iar Ovidiu Stinga stie acest lucru, insa tehnicianul Stiintei s-a declarat optimist in privinta sanselor de reusita ale echipei sale. „Olandezul“ a precizat inainte de plecare ca vrea sa iasa invingator din confruntarea cu omologul sau Ovidiu Sabau, una a tehnicienilor din noul val care si-au facut loc in Liga I.


„Este duelul unora dintre cei mai tineri antrenori si sper sa ies invingator. Vrem sa venim cu puncte de la Bistrita, desi ne va fi foarte greu. Stiu ca nu prea am avut noroc in meciurile din deplasare cu ei, avem o singura victorie pe terenul lor. Sa speram ca duminica (astazi – n.r.) o s-o obtinem pe a doua“, a spus Stinga, care a mai mentionat ca vrea sa profite si de faptul ca Gloria este o echipa in continua schimbare, cu rezultate oscilante.


Bistrita a fost invinsa etapa trecuta, cu 1-0, la Timisoara si se afla la un punct in spatele Craiovei, iar Sabau a precizat ca echipa sa nu-si permite pasi gresiti.


„Pozitiile din clasament nu sunt tocmai linistitoare si, tinând cont ca noi evoluam acasa, nu ne permitem sa gresim. Craiova s-ar multumi si cu un punct, de aceea noi va trebui sa atacam incontinuu, pentru a ne asigura victoria“, a afirmat tehnicianul bistritenilor.


Ovidiu Stinga nu poate conta in meciul cu Gloria pe Andrei Ionescu, care, desi a debutat in meciul cu Dinamo, a resimtit dureri la picior, iar medicii i-au recomandat sa nu mai joace o perioada, si nici pe Florin Costea, al carui debut in tricoul Universitatii s-a amânat pentru etapa viitoare.


Mititelu este tot optimist


Ca de obicei, tonul la optimism in tabara Stiintei este dat de patronul echipei, Adrian Mititelu. Chiar daca s-a fript la confruntarea cu Dinamo, acesta nu sufla in iaurt si sustine ca Universitatea nu va pierde la Bistrita.


„Am avut timp sa ne revenim psihic dupa meciul cu Dinamo si sunt convins, la cum ii simt pe baieti, ca ne vom intoarce cu cel putin un punct din aceasta deplasare“, a afirmat Mititelu.


Va fi primul meci oficial in calitate de tehnician al Universitatii si al lui Nae Ungureanu, uns ca „secund“ saptamâna trecuta, acesta declarându-se si el optimist in privinta rezultatului.


Bilantul ultimelor confruntari Gloria – Universitatea este favorabil bistritenilor, care s-au impus in fata oltenilor in ultimele trei confruntari de pe teren propriu. Ultimul succes al Stiintei la Bistrita s-a consemnat pe 9 martie 2002, când alb-albastrii, pregatiti atunci de Florin Marin, au câstigat cu 2-1.


Baird vrea sa sparga gheata


Atacantul australian Michael Baird a declarat inainte de plecarea spre Bistrita ca spera sa sparga gheata si sa inscrie primul sau gol in Liga I in tricoul Universitatii. Jucatorul de la Antipozi s-a molipsit si el de la conducatori si spune ca vrea sa urmeze chiar exemplul lui Ganea.


„Poate urmez exemplul lui Ionel Ganea, cel care a inscris de patru ori in meciul cu noi, si, cine stie, voi putea face si eu acest lucru. Nu stiu nimic despre Bistrita, dar de la colegi am aflat ca de acolo ar fi povestea cu Dracula. Abia astept sa aflu mai multe. Sper sa fiu ca un Dracula pentru adversari“, a afirmat Baird.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU