12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPunct(e) de pe malul Dunarii

Punct(e) de pe malul Dunarii

Liga I


Otelul Galati – Pandurii


• Stadion „Otelul“, astazi, ora 17.00 (Telesport).


• Formatii probabile:


Otelul: Vâtca – Nogo, Craciun, M. Baciu, Semeghin – Gado, Sg. Costin, Paraschiv, V. Tanase – D. Stan, Jula. Antrenor: Petre Grigoras.


Pandurii: Dossey – Mândrean, Rus, Chibulcutean, Dragomir – A. Popescu, Vancea, Vatavu, I. Iordache, Orac – Vintilescu. Antrenor: Eugen Neagoe.


• Vor arbitra: S. Corpodean – N. Marodin, I. Onicas.


• Observatori: A. Popescu, M. Salomir.


Antrenorul Eugen Neagoe le cere elevilor sai sa joace agresiv in partida cu Otelul pentru o victorie care i-ar putea duce pe gorjeni in partea superioara a clasamentului, insa nici un rezultat de egalitate nu i-ar nemultumi pe „panduri“.


Pandurii Târgu Jiu nu a obtinut nici un punct pe terenuri straine in acest sezon, pierzând la limita atât cu Dinamo, cât si cu Poli Iasi. Fiecare deplasare a gorjenilor este un nou prilej de speranta si promisiuni. Punând in balanta argumentele oltenilor cu cele ale gazdelor, ar putea rezulta o remiza care ar multumi doar oaspetii. De altfel, istoria rezultatelor directe dintre Otelul si Pandurii in prima liga consemneaza doua egaluri, un 2-2 la Târgu Jiu, obtinut intr-un moment de degringolada al moldovenilor, si 1-1 la Galati, unde gazdele deja savurau salvarea de la retrogradare.


Scuza esecurilor precedente folosita intens de Neagoe, aceea ca echipa a intrat direct in campionat fara un cantonament de pregatire, nu mai este valabila. Stagiul de la Sinaia a imbunatatit parametrii fizici ai fotbalistilor si a consolidat relatiile dintre jucatori. La capitolul minusuri trebuie mentionate absentele a trei jucatori de baza, Guso, Stânga si Vranjkovic, dar „Geana“ mizeaza pe sansa rezervelor care trebuie sa-i demonstreze ca merita tricoul de titular.


Otelul Galati nu s-a simtit tocmai confortabil in acest debut de sezon pe propriul teren, iar intreruperea de campionat pentru jocurile nationalei a potolit din elanul victoriei obtinute in Cotroceni. Petre Grigoras nu are jucatori suspendati sau accidentati, putând alinia cea mai buna formula de echipa.


De partea cealalta, Eugen Neagoe ii doreste mai agresivi pe elevii sai si in meciurile din deplasare pentru a ridica echipa la jumatatea clasamentului in cazul unei victorii. „Agresivitatea pozitiva este un aspect pe care vreau sa il imprim echipei si pot sa spun ca la meciurile de acasa am facut acest lucru. Trebuie sa facem insa acelasi lucru si in deplasare, nu sa fim mielusei. Eu imi doresc o echipa agresiva, dar si o echipa care sa joace. Pentru ca fotbalul este un sport pe care il practica barbatii. Nu am nimic impotriva ca il mai practica si femeile, dar e un sport barbatesc. Sa ne gândim ca, daca vom câstiga la Galati, am urca pe locurile 7-8. Clasamentul este foarte strâns si nu este nici o echipa cu zero puncte“, a spus Neagoe.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS