9.5 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPregatiti sa debuteze in Liga Nationala

Pregatiti sa debuteze in Liga Nationala

Energia Pandurii Târgu Jiu debuteaza astazi, de la ora 11.00, in Liga Nationala, o editie in care asteptarile suporterilor si ale oficialilor clubului gorjean sunt cel putin la nivelul sezonului precedent, când handbalistii lui Liviu Andries au ocupat locul patru. Sortii au harazit handbalistilor lui Andries un adversar abordabil in prima etapa, Poli Iasi, o echipa care nu poate fi decât un partener de antrenament pentru „eurogorjeni“. Antrenorul Andries nu vrea sa ii ia la pret de matineu pe moldoveni, avertizându-si jucatorii la ultima sedinta de pregatire sa demonstreze ca formeaza o echipa de cupe europene.


„Este un inceput nou de drum, trebuie sa ne pastram blazonul de anul trecut si sa demonstram ca suntem o echipa de cupe europene. Primul meci intotdeauna e cel mai dificil, daca incepem bine, totul va fi OK, daca nu, atunci o sa ne mearga rau pe tot parcursul campionatului. Nu consider ca e un antrenamnt cu public, e greu pentru ca nu stim nimic despre cei de la Iasi“, a declarat Andries.


„Trebuie sa confirmam“


Ex-stelistul Cristian Preda asteapta cu emotie intâlnirea cu publicul gorjean si considera ca „pandurii“ pot confirma parcursul surprinzator din sezonul trecut. „O sa debutez in campionat, abia astept. Avem o echipa buna cu care putem fi in primele locuri. Suntem pregatiti sa incepem noul campionat. Mi-as dori sa terminam pe primul loc, dar nu cred ca va fi posibil. O sa terminam in primele locuri, deci si in cupele europene. Ne miscam destul de bine. Nu poti face o echipa peste noapte, sa pui sase oameni in teren si sa aiba rezultate. Echipa de anul trecut s-a format in trei ani, dar acum nu ne este permis ca trei ani sa ne rodam si apoi sa avem rezultate. Anul acesta se asteapta rezultate, si e normal. Cei care am venit trebuie sa ne aratam valoarea si ca nu am venit aici la plimbare. Mâine (astazi – n.r.) e primul meci si trebuie sa cream o prima impresie buna“, a spus Preda.


Tracul debutului la Târgu Jiu isi va pune amprenta asupra noilor achizitii, dar Preda nu vede in ieseni niste adversari care sa le puna probleme: „Nu stiu daca va fi un meci de antrenament. Daca luam in calcul editia trecuta de campionat, putem spune ca va fi o verificare. O sa avem trac, suntem mai multi jucatori veniti, acum se asteapta mai mult decât anul trecut, dar sper sa câstigam usor“. Slobodan Neskov va debuta la Pandurii in etapa a doua, deoarece nu a revenit din Serbia, unde si-a prelungit viza. Liviu Ghira si Tudor Radulescu nu vor fi trecuti pe foaia de joc pentru meciul cu Poli Iasi, primul din considerente tactice, cel de-al doilea neavând viza medicala, fiind suspect de probleme cardiace.


Clubul Energia Pandurii Târgu Jiu a pus in vânzare abonamente pentru actualul sezon la pretul de 40 lei noi, pensionarii si elevii beneficiind de o reducere de zece lei. Pentru jocul cu Poli Iasi intrarea generala este de 3 RON.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS