12 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportMutu lupta pe doua fronturi

Mutu lupta pe doua fronturi

„Briliantul“ vrea ca echipa sa, Fiorentina, sa recupereze deficitul de 19 puncte, iar la nationala „tricolora“ tinteste titlul de golgheter all-time.


Echipa la care evolueaza jucatorii români Bogdan Lobont si Adrian Mutu, Fiorentina, va juca astazi, in prima etapa a campionatului italian de fotbal, cu campioana en-titre, Internazionale Milano. Inaintea acestei partide, Mutu a acordat un interviu jurnalistilor italieni, in care a vorbit despre confruntarea cu Inter, dar si despre situatia sa la clubul din Florenta, jucatorul român aratându-se incântat de primirea facuta de suporteri si de rapiditatea cu care s-a adaptat la noua lui echipa.


„M-am acomodat cu usurinta la Florenta. Echipa, conducerea clubului, suporterii, toti mi-au aratat cât de mult m-au dorit. Dupa zece zile la lotul national, avem putin timp sa pregatim meciul cu Inter, o echipa foarte tare. Desi meciul va fi greu, pentru ca ei au atâtia jucatori valorosi, trebuie sa ne impunem agresivitatea si rautatea noastra si sa le facem meciul cât mai dificil. Fiorentina are un lot bun si-mi doresc sa am un sezon excelent si sa recuperam deficitul de 19 puncte cu care incepem. De asemenea, vreau sa-l ajut pe Toni sa inscrie chiar mai multe goluri decât sezonul trecut“, a spus „Briliantul“.


„Briliantul“, in topul golgheterilor României


Adrian Mutu a inscris 12 goluri in ultimele 14 meciuri ale nationalei, ajungând dupa jocul de la Tirana la cota 20 in tricoul primei reprezentative. „Briliantul“ este al doilea golgheter in activitate al României, dupa Viorel Moldovan, care are 25 de reusite pentru reprezentativa „tricolora“. Prin golul de miercuri, Mutu l-a depasit in ierarhia marcatorilor de la nationala pe Ionel Ganea. „Briliantul“ a reusit performanta de a intra in topul celor mai buni marcatori, desi a jucat doar 48 de partide pentru România. Atacantul Fiorentinei are un procentaj foarte bun la nationala „tricolora“, de un gol la 2,4 meciuri.


In clasamentul all-time, Mutu are in fata nume mari ale istoriei fotbalului românesc, precum Dudu Georgescu, Raducioiu, Camataru, Iordanescu, Bodola sau Hagi. Pentru a deveni cel mai bun marcator al nationalei, atacantul Fiorentinei trebuie sa mai inscrie 16 goluri, iar astfel il va devansa pe Hagi, care a marcat de 35 de ori in 125 de meciuri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS