5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportUniversitatea, la rascruce de drumuri

Universitatea, la rascruce de drumuri

Jucatorii Stiintei vor sa demonstreze ca sunt capabili sa treaca peste nefericitul episod din etapa precedenta si sa se intoarca victoriosi din confruntarea de la Bistrita.


Deznodamântul partidei cu Dinamo a lasat un gol imens atât in sufletul fotbalistilor olteni, cât si al suporterilor, care si-au dorit enorm sa vada „câinii“ la picioare. Cu toate acestea, alb-albastrii au afirmat ca sunt refacuti moral dupa esecul rusinos, anuntând totodata ca vor avea o prestatie foarte buna la Bistrita si ca se vor intoarce neinvinsi din patria lui „Tata Jean“. Tonul la optimism a fost dat, ca de obicei, de patronul echipei, Adrian Mititelu, care ii simte motivati pe jucatorii sai. „Am avut timp sa ne revenim psihic dupa meciul cu Dinamo si sunt convins, la cum ii simt pe baieti, ca nu vom pierde la Bistrita. Vom face un meci bun si vom obtine un rezultat pe masura“, a spus Mititelu, la inceputul acestei saptamâni.


Declaratia finantatorului craiovean a fost completata si de capitanul echipei, Dorel Stoica, insa, surprinzator, liberoul Stiintei nu a dorit sa dea nici un pronostic. „Am jucat foarte slab cu «câinii», dar suntem obligati sa strângem rândurile si sa incepem sa adunam puncte, iar primul prilej este jocul de la Bistrita. Totusi, nu risc un pronostic. Vreau sa aratam pe teren de acum incolo, ca sa nu mai fim nevoiti sa cautam justificari dupa aceea“, a spus Dorel Stoica.


Lotul se reintregeste treptat


Dupa o minivacanta petrecuta in „Tara Lalelelor“, Ovidiu Stinga a revenit la echipa cu multa pofta de munca, reluându-si atât rolul de principal, cât si cel de jucator. „Olandezul“ a elaborat un program de pregatire in aceasta saptamâna destul de relaxant, preferând sa puna accent mai mult pe relatiile de joc decât pe conditia fizica. De altfel, Stinga isi va putea dirija elevii din teren in meciul cu bistritenii, deoarece a trecut cu bine de sedinta de miercuri, de la Comisia de Disciplina, unde s-a pus problema suspendarii sale.


Va debuta si Nae Ungureanu din postura de tehnician al Universitatii, „Rosu“ fiind considerat „asul din mâneca“ de catre conducerea alb-albastra, una dintre sarcinile acestuia fiind pregatirea fizica a fotbalistilor craioveni. Desi a fost numit „secund“ in urma cu o saptamâna, Ungureanu s-a molipsit repede si a devenit la fel de optimist ca restul staff-ului craiovean, afirmând ca rezultatele vor incepe sa apara in cel mai scurt timp, declaratia bazându-se pe faptul ca a gasit destul potential la echipa.


Se asteapta un joc bun de la Andrei Ionescu, care este refacut si probabil va fi folosit cel putin o repriza. O data cu revenirea acestuia pe teren in meciul cu Dinamo, jocul Universitatii s-a schimbat in bine. Un lucru extrem de imbucurator care se va consemna in meciul cu Gloria Bistrita va fi debutul atacantului Florin Costea, achizitionat inca din sezonul trecut de la CSM Vâlcea, dar care nu a apucat sa imbrace tricoul alb-albastru intr-un meci oficial din cauza accidentarilor.


Bistrita greseste rar acasa


Ultimul succes al oltenilor pe terenul Gloriei s-a consemnat pe 9 martie, in sezonul 2001-2002, scor 2-1, de atunci, Universitatea a fost invinsa de fiecare data de bistriteni. S-a inregistrat un sec 4-0, pe 27 septembrie, in sezonul 2002-2003, in timp ce pe 27 martie (2003-2004), gruparea alb-albastra ceda la limita, 0-1, iar pe 23 octombrie, Universitatea a pierdut cu 4-3 (2004-2005), la capatul unui meci in care gazdele au condus la pauza cu 4-0.


Acest lucru nu ii sperie insa pe actualii jucatori ai Stiintei, care nu si-au propus decât sa joace un fotbal de calitate si sa reduca din avantajul Gloriei de pe teren propriu. Practic, in cazul unei victorii, moralul craiovenilor va creste simtitor si va avea un efect pozitiv atât in ierarhia primei ligi, cât si in partidele viitoare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU