10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportOlanda si Bulgaria au câstigat

Olanda si Bulgaria au câstigat

Reprezentativele de fotbal ale Olandei si Bulgariei, care fac parte din aceeasi grupa cu România in preliminariile CE 2008, au câstigat meciurile pe care le-au disputat, miercuri seara, pe teren propriu.


La Eindhoven, Olanda a trecut cu scorul de 3-0 de selectionata Belarusului, insa elevii lui Marco Van Basten s-au impus mai greu decât o arata scorul. Batavii au dominat prima parte a jocului si, in minutul 32, Robin van Persie a profitat de o greseala a defensivei oaspetilor si l-a invins pe Hamutovski. In repriza secunda, elevii lui Anatoly Baidachny au ratat câteva ocazii bune de a egala, dar cei care au inscris au fost tot olandezii. Mai intâi, Van Persie a realizat „dubla“ in minutul 78, marcând cu un sut din coltul careului de 16 metri, in urma unui corner, iar apoi Kuyt a inchis tabela in minutul 90. Ca si in meciul cu Luxembrug, câstigat la limita (1-0), Olanda a dat semne de slabiciune, de multe ori fundasii fiind nesiguri.


Bulgaria a facut la Sofia un meci mai bun decât cel de la Constanta (2-2) si s-a impus clar, cu 3-0, in fata Sloveniei. Bulgarii nu au stralucit in prima parte, când au trimis mingea o singura data pe spatiul portii, dar au facut o repriza secunda foarte buna. Jucatorul lui Juventus Torino, Valeri Bojinov, a deschis scorul in minutul 58, iar Martin Petrov a majorat diferenta de pe tabela in minutul 73. Ultimul gol al partidei a fost marcat de Dimitar Telkiski, in minutul 81. La meciul disputat pe stadionul „Vassil Levski“ din Sofia au asistat 35.000 de specatori.


In Grupa G, lidera este Olanda, care a cumulat sase puncte din doua meciuri si are un golaveraj 4-0, urmata de Bulgaria si România cu câte 4 puncte. Urmatoarele meciuri ale grupei se vor juca pe 7 octombrie dupa urmatorul program: România – Belarus, Bulgaria – Olanda, Slovenia – Luxemburg.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS