10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportObligat sa faca modificari

Obligat sa faca modificari

Antrenorul „pandurilor“ a convocat pentru deplasarea de la Galati 18 fotbalisti, lipsind pentru prima data in acest sezon portarul Guso si jucatorii de câmp Stânga si Vranjkovic, integralisti in precedentele etape.


„Geana“ este fortat sa faca mai multe modificari in primul unsprezece, titularii urmând sa-i aleaga dintre portarii Balaet si Dossey si jucatorii de câmp Mândrean, Popete, Rus, Chibulcutean, Vatavu, Ursu, Dragomir, Bogoi, Zoicas, Vancea (foto centru), Ilie Iordache, Orac, Vintilescu, Luca, Adi Popescu si Cristea. Echipa „titularilor“ folosita de Neagoe in jocul-scoala de la Târgu Carbunesti, inaintea plecarii spre Galati, a avut in componenta trei nume noi, Mândrean, Vatavu si Dossey, toti debutanti la Pandurii in cazul in care vor evolua cu Otelul. „Geana“ va miza, probabil, pe Dossey in poarta, in timp ce linia de fundasi va fi compusa din trei ex-bistriteni, Mândrean, Rus, Chibulcutean si Dragomir, ultimul menajat miercuri. Vancea s-a refacut dupa accidentare, acesta fiind dublat la inchidere de Vatavu, destul de ezitant, iar pe benzi vor evolua se pare Orac si Adi Popescu. Daca Pandurii va evolua la Galati in sistemul 4-4-2, atacul va fi compus din Vintilescu si Luca, iar in cazul in care Neagoe va juca in 4-5-1 Vintilescu va fi sustinut din linia mediana de Ilie Iordache. Cunoscut ca un antrenor care nu schimba mai mult de doi jucatori de la o etapa la alta, Neagoe este fortat acum sa faca mai multe inlocuiri decât i-ar conveni. Pe lânga Stânga, suspendat, si Jovanovic, accidentat, „Geana“ a pierdut in aceasta saptamâna alti doi titulari, Guso, plecat in Bosnia sa-si prelungeasca permisul de munca, si Vranjkovic, ruptura fibrilara.


„Cu siguranta ne va astepta o partida grea pentru ca Galatiul e o echipa buna, chiar daca a avut un inceput mai ezitant de campionat. Am vazut jocul cu Ceahlaul pe care l-au câstigat, dupa care au mers la National cu un moral bun si au câstigat si acolo. Nu stiu daca ii va scoate din mâna pe cei de la Galati aceasta intrerupere de campionat, dar eu mizez pe faptul ca ne vom intra noi in mâna dupa aceasta perioada de pregatire“, sustine Neagoe.


Dragomir nu se teme de galateni


Dat afara de la Galati de presedintele Marius Stan in turul campionatului precedent, Ionut Dragomir a ajuns iarna trecuta la Pandurii Târgu Jiu, unde a evoluat foarte putin sub conducerea lui Hizo si Ungureanu. De când gorjenii au fost preluati de Neagoe, Dragomir a renascut fiind alaturi de Vancea unul dintre cei mai constanti si valorosi „panduri“ in primele cinci etape.


„Garcea“ revine la Galati ca adversar si nu este interesat de cum este primit de publicul local.


„Ma intorc la Galati pentru ca sunt fotbalist si trebuie sa-mi fac treaba. Nu am nici o revansa de luat. E un simplu meci. Nu ma intereseaza cum ma primeste publicul la Galati. Sunt obisnuit, am jucat si la Craiova, unde m-au primit si bine, si rau, si in alte parti. Au fost fotbalisti mai mari primiti rau. Si-au facut treaba, au plecat si asta a fost. Am dat randament sub comanda lui Neagoe pentru ca am jucat in fiecare meci. Anul trecut in retur am jucat primele doua meciuri, iar urmatoarele sase etape am mai prins vreo 15 minute la Bistrita. Au fost alte chestii de care nu vreau sa-mi aduc aminte. Important e sa joci, sa prinzi incredere“, afirma Dragomir.


Cu bateriile incarcate la Sinaia, fundasul gruparii gorjene mizeaza pe un punct la malul Dunarii:


„Ne-ar multumi o remiza, dar nu ne-ar displacea nici trei puncte, pentru ca se poate. Dupa cantonament ne-am mai unit din toate punctele de vedere si privim cu incredere meciul de la Galati. Ne trebuie un rezultat bun“. Pentru a-si atinge scopul, Dragomir intra mai mereu in altercatii cu adversarii si arbitrii. „Sunt rau in teren in sensul bun al cuvântului. E o strategie sa creezi presiune si pe arbitri, si pe adversari. Asa e in fotbal ca sa-ti atingi scopul“, sustine „Garcea“.


Pandurii, o echipa „experimentata“


Pandurii Târgu Jiu este echipa din Liga I cu cei mai multi fotbalisti trecuti de 30 de ani, 11, aproape jumatate din lotul condus de Eugen Neagoe: Dossey (34 de ani), Guso (31), Balaet (32), Bogoi, Luca (33), Dragomir (32), A. Popescu, Rus, Ursu (31), Vancea, Vintilescu (30). Dintre acestia, cel putin sapte sunt titulari obisnuiti, media de vârsta fiind scazuta sub 30 de ani in acest sezon de catre Stânga (28 ani), Vranjkovic (23 ani), Orac, I. Iordache (21 de ani) sau Zoicas (27 de ani). Si sezonul trecut Pandurii a avut o medie de vârsta peste 30 de ani, insa fotbalistii condusi pe rând de Sandoi, Hizo si Ungureanu erau lipsiti de experienta la nivelul primei divizii, majoritatea fiind debutanti in Liga lui Mitica.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS