21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportSperanta in Andrei Pavel

Speranta in Andrei Pavel

Tenismenii români participanti de-a lungul timpului la turneul de la Arenele BNR nu au câstigat niciodata competitia, „Cneazul“ sperând sa sparga gheata la editia din acest an. 


Arenele BNR din Capitala vor gazdui, incepând de luni, a 11-a editie a BCR Open România, turneu din circuitul ATP World Series dotat cu premii in valoare totala de 323.250 de euro. Si in acest an, nume grele ale tenisului mondial si-au anuntat prezenta la Bucuresti, cel mai bine clasat jucator inscris pe tabloul principal al competitiei fiind rusul Dmitry Tursunov (nr. 26 ATP), finalist la turneul de la Los Angeles de luna trecuta si eliminat in turul trei la US Open. Vedetele intrecerii sunt insa spaniolul Carlos Moya (fost lider ATP si campion la Roland Garros) si argentinianul Guillermo Coria (nr. 42 ATP si finalist la faimosul turneu parizian), jucatori care fac spectacol pe zgura.


Singurul tenisman român care si-a facut loc printre cei 23 de jucatori acceptati direct pe tabloul principal de simplu este „veteranul“ Andrei Pavel. „Cneazul“ a demonstrat o forma buna la ultimul turneu de Mare Slem, chiar daca a fost eliminat din primul tur de Andre Agassi, si spera sa faca o figura cât mai frumoasa la Bucuresti. Pâna in prezent, nici un român nu si-a trecut in palmares titlul la BCR Open, anul trecut Pavel fiind oprit in semifinale de francezul Florent Serra, care a câstigat de altfel competitia si isi va apara titlul anul acesta.


„Cneazul“ vrea sa sparga gheata


Andrei Pavel si-a propus un parcurs cât mai lung la BCR Open, care sa fie incununat cu ajungerea in finala. „Ar cam fi cazul ca un român sa se impuna la turneul de la Bucuresti. Anul trecut m-am oprit in semifinale, acum vreau sa ajung in finala si sa câstig. Ma simt in forma si sper sa am o evolutie cât mai buna“, a afirmat Pavel.


In 2005, românii au fost cel mai aproape de a câstiga BCR Open, dar atât Andrei, cât si Victor Hanescu au fost eliminati in semifinale, la simplu. La dublu, Pavel si Hanescu au pierdut finala in fata argentinienilor Acasuso si Prieto, ratând sansa de a deveni prima pereche româneasca invingatoare la Bucuresti dupa un interval de sapte ani, in 1998 cuplul Andrei Pavel / Gabriel Trifu câstigând titlul la dublu.


In ceea ce-l priveste pe Victor Hanescu, din cauza accidentarilor din ultimele luni el a parasit Top 100 ATP si, in consecinta, nu s-a putut inscrie la Openul bucurestean. Daca va fi insa refacut, „Hane“ va beneficia de un wild-card, mai ales ca, in saptamâna urmatoare turneului, echipa României de Cupa Davis va infrunta, tot la Arenele BNR, Coreea de Sud, in barajul pentru mentinerea in Grupa Mondiala.


Turneul s-ar putea muta la Mamaia


BCR Open România s-ar putea muta, in trei-patru ani, de la Bucuresti la Mamaia, ca urmare a posibilei modificari a calendarului ATP, care ar plasa acest turneu la sfârsitul lunii iulie – inceputul lunii august, fata de septembrie, cum se desfasoara in prezent. „Calendarul ATP se va schimba. Se pare ca, incet, incet, dupa US Open, greutatea va cadea pe Asia. Este posibil ca de anul viitor sa se faca o rocada, iar Openul României sa se dispute in locul turneului de la Kitzbuhel (24 – 30 iulie – n.r.). Schimbarea datei ne va asigura vreme mult mai buna, plus prezenta unor jucatori de zgura foarte importanti“, a precizat Bogdan Enoiu, director general la McCann Erikson, unul dintre organizatorii competitiei.


De asemenea, mutarea turneului de la Bucuresti la Mamaia ar deschide alte oportunitati pentru baza de la Arenele BNR. „Vom incerca, pe parcurs, sa urcam miza turneelor futures, organizate de McCann Erikson si BRD, de la 10.000 de dolari la 50.000 sau chiar 100.000 de dolari si sa le mutam spre sfârsitul sezonului, in luna septembrie, pe Arenele BNR“, a adaugat Enoiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS