8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTârgul de sperante

Târgul de sperante

Amical


CSM Vâlcea – Universitatea 2-0


• Stadion: „Zavoi“, spectatori: 200.


• Au marcat: Murineanu ‘9, Melcea ’72.


CSM: Pampea – M. Dumitru, Georgescu, Bier, Cumpanasu, A. Savu – Murineanu, Calvin, Stanca – Dandea, Budean. Antrenor: Costel Pana. Au mai jucat: Rusandu, Nita, Melcea, Lepadatu, Situwe, Negrut si Robicek.


Universitatea: Banica – Heath, V. Gaman, Ojiga, Curteanu – Barboianu, A. Tudor, Argintaru, Stemat – I. Gaman, M. Andersson. Antrenor: Florin Cioroianu. Au mai jucat: R. Barbu, Poenaru, Busu, Firtulescu, Guta.


• Au arbitrat: Ad. Comanescu (repriza I), V. Berbecaru (repriza a II-a).


CSM Vâlcea a invins cu 2-0 echipa a doua a Stiintei, intr-un meci in care alb-albastrii si-au creat foarte putine ocazii de gol, iar tehnicienii craioveni s-au evitat la oficiala.


Cine se astepta ca la Râmnicu Vâlcea sa vada echipa mare a Universitatii Craiova la lucru s-a inselat. Chiar daca aceasta ar fi avut, poate, nevoie de un meci in plus pentru a intari relatiile de joc, oficialii olteni au preferat sa bage in teren echipa a doua, singurul motiv al deplasarii in Zavoi fiind acela de a incerca sa descopere noi talente pentru echipa de seniori. Asa se face ca la inceputul meciului pe banca tehnica a luat loc Florin Cioroianu, in timp ce Costica Stefanescu, directorul tehnic al Stiintei, flancat de Aurica Beldeanu, a luat loc in tribuna pentru a-si lua notite despre fiecare jucator. Pe parcursul primei reprize au mai aparut la stadion presedintele Gheorghita Geolgau, care i-a tinut trena lui Costica Stefanescu, dar si Ovidiu Stinga. „Olandezul“ a preferat sa stea insa departe de ceilalti membri ai staff-ului oltean. In schimb, Nae Ungureanu, numit recent antrenor secund la echipa, nu a fost zarit pe arena din Vâlcea.


Stiinta cu posesiile, Vâlcea cu ocaziile


In prima repriza, Universitatea a avut o posesie destul de buna, a combinat foarte mult la mijlocul terenului, insa majoritatea fazelor gândite de olteni s-au incheiat la marginea careului advers, alb-albastrii gasind rar drumul spre poarta lui Pampea. Asa se face ca prima ocazie a juvetilor a venit in minutul 21, dupa o faza fixa. Argintaru a executat bine un corner, iar V. Gaman a reluat plasat cu capul, insa portarul CSM-ului a scos de la vinclu. In schimb, in afara golului reusit din penalti (Murineanu, ‘9), dupa ce Curteanu si Ojiga l-au facut sandvis pe Budean, vâlcenii au fost periculosi pe contraatac, Budean (’19 si ’34) si Stanca (’30) ratând alte oportunitati de a marca. Chiar daca la pauza „centralul“ Adrian Comanescu a fost inlocuit cu Victor Berbecaru, meciul a fost lipsit de spectaculozitate. Dupa timpul de odihna au fost prea putine momente notabile. Disputat in mare parte la mijlocul terenului, ocaziile au fost cât sa le numeri pe degetele unei mâini. Finalul a apartinut gazdelor, care au mai inscris o data prin Melcea (’72), in timp ce Universitatea a avut doar o tresarire palida, atunci când modestul Andersson a sutat, din unghi, paralel cu poarta. Modest a jucat si Heath, care a demonstrat inca o data ca locul sau nu este la Universitatea Craiova, australianul dând dovada de nesiguranta in momentele in care adversarul a pus presiune pe defensiva olteana.


Jaber, suspendat sase luni


Conducerea Universitatii Craiova a decis ieri suspendarea pentru o perioada de sase luni a atacantului irakian Salih Jaber. „Capetele de acuzare“ impotriva irakianului adus cu surle si trâmbite de Adrian Mititelu la echipa au fost: lipsa de la antrenamente, acordarea de interviuri fara acordul clubului, alterarea atmosferei din sânul lotului si vizionarea de filme pentru adulti. Oficialii olteni au anuntat ca Universitatea va face toate demersurile pentru a recupera cei peste 70.000 de euro investiti in el de când a fost transferat la Universitatea. In replica, impresarul jucatorului si-a facut publica pozitia fata de asa-zisele acte de indisciplina ale lui Salih Jaber, sustinând ca fotbalistul a fost „lucrat“, si a anuntat ca asteapta decizia comisiilor abilitate ale FRF pentru a face lumina in acest caz.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS