11.2 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportS-au stabilit sfertfinalistele

S-au stabilit sfertfinalistele

In sferturile de finala ale competitiei de Mare Slem de la New York s-au calificat trei jucatoare din Rusia si doua din Franta, cel mai tare meci al optimilor fiind cel dintre Amelie Mauresmo si Serena Williams, câstigat de lidera circuitului WTA.


La Openul Statelor Unite, ultimul de Mare Selm al anului, in competitia feminina s-au disputat luni seara toate partidele din cadrul optimilor, la finalul carora in sferturi au trecut trei jucatoare din Rusia, doua din Franta si câte una din Belgia, Serbia si SUA. Cel mai tare meci al rundei a avut loc pe arena centrala „Arthur Ashe“, unde s-au intâlnit Amelie Mauresmo, favorita numarul 1 a intrecerii si lidera WTA, si americanca Serena Williams, aflata la o noua tentativa de a reveni in primele jucatoare ale lumii.


Mauresmo nu i-a dat insa nici o sansa mezinei familiei Williams, desi Serena a dat impresia ca este capabila sa revina in joc in setul secund, pe care si l-a adjudecat fara sa piarda vreun game. Daca in ianuarie 2005 Amelie Mauresmo era invinsa categoric de Serena Williams in sferturile de finala de la Australian Open, luni frantuzoaica si-a luat revansa calificându-se in faza urmatoare dupa trei seturi, scor 6-4, 0-6, 6-2, impresionând in primul rând prin forta executiilor, extrem de greu de returnat de jucatoarea americana.


In antepenultimul act al competitiei, Mauresmo o va avea ca adversara pe rusoaica Dinara Safina, a 12-a favorita a intrecerii, care a eliminat fara probleme in optimi alta reprezentanta a Frantei, Virginie Razzano, scor 6-0, 7-5.


Golovin, cea mai buna performanta din cariera


Cea de-a doua frantuzoaica ajunsa in faza sferturilor de finala la US Open este Tatiana Golovin, cap de serie nr. 27, care a trecut de rusoaica Ana Ceakvetadze (nr. 23) cu 6-3, 6-2, atingând cea mai buna performanta din cariera sa la un turneu de Grand Slam. In aceasta faza, Golovin va avea o adversara redutabila, fosta lidera mondiala Maria Sarapova, rusoaica, favorita numarul 3, invingând-o lejer pe chinezoaica Li Na (nr. 24) cu 6-4, 6-2.


Ceakvetadze a fost razbunata de compatrioata sa Elena Dementieva, a patra favorita a intrecerii eliminând-o din competitie pe a patra frantuzoaica ajunsa in optimi, Aravane Rezai, scor 7-5, 6-4. Dementieva va juca in sferturi cu jucatoarea sârba Jelena Jankovic (nr. 19), care a trecut greu, la capatul a trei seturi, de Svetlana Kuznetova (Rusia, nr. 6), scor 6-7 (5), 6-3, 6-2.


Ultimul meci care va decide o semifinalista le opune pe Justine Henin-Hardenne, cap de serie numarul 2, si pe Lindsay Davenport (SUA, nr.10). Belgianca a trecut la pas de israelianca Shahar Peer (nr. 21) cu 6-1, 6-0, in timp ce Davenport a dispus, tot in doua seturi, de elvetianca Patty Schnyder (nr. 7), scor 6-4, 6-4.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS