10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPandurii, in exil la Târgu Carbunesti

Pandurii, in exil la Târgu Carbunesti

Antrenorul Eugen Neagoe a renuntat din aceste considerente sa-i supuna pe jucatori la doua sedinte de pregatire zilnic, dar si pentru a evita o suprasolicitare in urma cantonamentului montan de la Sinaia. Cum „Municipalul“ se regazoneaza, iar pe terenul II se monteaza o suprafata de joc artificiala, „pandurii“ au fost trimisi in exil la Târgu Carbunesti, deoarece in Târgu Jiu nu exista un teren de antrenament corespunzator. Neagoe este multumit de calitatea terenului si nu se plânge de distanta sau de faptul ca elevii sai nu pot face dus dupa antrenament. „Nu este nici o problema. Baietii isi iau tricouri de schimb dupa antrenament. Terenul e foarte bun, mult mai bun decât era terenul II inainte de inceperea lucrarilor. Pe terenul I nu putem sa intram pentru ca s-a regazonat si daca-l protejam doua zile nu moare nimeni. Când eram la Universitatea, faceam antrenamente la Podari. Câteodata mai prindeam si bariera. Ceea ce ma bucura este terenul bun, putem sa ne antrenam, lucrul cel mai important. 20 de minute cât facem cu masina de la Carbunesti la Târgu Jiu nu e o mare problema“, sustine „Geana“.


Probleme in linia mediana


Compartimentul care va suferi modificari masive la Galati este cel median, tehnicianul Eugen Neagoe neputând conta pe trei dintre cei patru mijlocasi obisnuiti. Daca Florin Stinga este suspendat, Vranjkovic acuza o ruptura fibrilara, iar Vancea o intindere la ligamentul colateral intern. Singurul recuperabil pâna sâmbata este Vancea, dupa spusele doctorului Ion Serban. Inlocuitorul lui Vranjkovic va fi ales dintre Orac, Ilie Iordache si Zoicas, Neagoe mizând pe dorinta acestora de a demonstra ca merita sa evolueze titulari la Pandurii. „Florin Stinga este suspendat, iar Vranjkovic nu stim daca se va reface pâna la jocul de la Galati. Noi facem eforturi sa-l avem apt etapa viitoare. Daca nu se va putea sa-l recuperam, asta e situatia. Sunt 25 de jucatori in lot, ii vine rândul fiecaruia sa joace, iar in momentul in care intra in teren trebuie sa ramâna acolo. Este o vorba: când prinzi tricoul de titular, nu trebuie sa-i mai dai drumul. Cine va juca in locul lui, pe postul respectiv, trebuie sa tina bine de tricou, sa nu-l mai schimb. Ei trebuie sa dea totul pentru echipa, pentru a ramâne in echipa, pentru a câstiga jocul respectiv, pentru a avea o evolutie buna. Este sansa fiecarui jucator“, a afirmat Neagoe.


Lui Guso i-a expirat permisul de munca


Alta absenta posibila este cea a portarului Adnan Guso, caruia i-a expirat permisul de munca. Acesta a plecat in Bosnia pentru a-si procura actele necesare prelungirii dreptului de munca in România. Daca nu va rezolva in timp util problema, bosniacul va fi inlocuit intre buturile gorjenilor pentru prima oara in acest sezon de Balaet sau Dossey. „Speram ca se va rezolva si problema lui Guso. Daca nu se va rezolva, Balaet si Dossey vor fi cei doi portari care ar putea sa-l inlocuiasca. Vom vedea la ora jocului care dintre ei va fi mai bine pregatit fizic si psihic, ii vom urmari si noi foarte atent in urmatoarele zile. Ambii au fost rezerve pâna acum, cu toate ca Dossey a venit putin mai târziu. Sunt trei schimbari in echipa fortate si totodata o sansa pentru ceilalti jucatori, de care trebuie sa profite“, a declarat tehnicianul gruparii gorjene.


Oficialii clubului Pandurii nu se considera vinovati ca Guso a ramas fara drept de munca in România, acuzând clubul Dinamo ca i-ar fi anulat permisul de munca bosniacului. Presedintele clubului, Marin Condescu, a anuntat ca Pandurii va retrage la rândul sau dreptul de munca al congolezului Armel Disney, transferat in aceasta vara la Farul. „Eu nu cred ca Guso va lipsi doua etape pentru ca se poate rezolva si mai repede. Depinde acum de ambasada lor si nu se poate estima, poate rezolva intr-o zi si vine sau poate dura trei-patru zile. Nu excludem posibilitatea de a veni chiar la timp pentru meciul cu Otelul. Nu suntem noi vinovati ca el nu mai are viza si permis de munca. Avea din aprilie permis de munca pentru Dinamo, dar, daca a plecat de acolo, i s-a anulat acum. La fel a avut si Disney la noi si nu va mai avea“, a afirmat Condescu.


Prodan, apt doar pentru „satelit“


Adus impreuna cu Rus si Chibulcutean, ex-bistriteanul Vasile Prodan nu a apucat sa debuteze pentru Pandurii Târgu Jiu, el fiind considerat prea crud pentru Liga I de catre Neagoe. Prodan nu a facut parte din lotul care s-a pregatit la Sinaia, dar nici la „satelitul“ EMC Rovinari nu a evoluat. Tehnicianul „pandurilor“ pare nemultumit de atitudinea jucatorului de la care asteapta o revizuire a comportamentului. „Prodan se pregateste in continuare cu noi, probabil ca vineri va juca la satelit. El trebuie sa demonstreze ca merita sa evolueze la Pandurii Târgu Jiu, ca merita sa fie in lotul primei echipe. I-am transmis ca nu depinde foarte mult de mine, ci de el, de comportamentul lui, de jocul lui. El ne forteaza sa-l luam in lot, dar pentru asta trebuie sa joace foarte bine la EMC Rovinari. Din punctul meu de vedere sunt jucatori acum la Pandurii peste el. El nu are experienta, este un jucator tânar, de perspectiva, cu calitati foarte bune, dar, deocamdata, nu poate sa joace in fata altor jucatori de la Pandurii, de exemplu Adi Popescu. El nici nu are foarte multe jocuri in picioare“, a mai spus Neagoe.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS