11.2 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportAvem nevoie de victorie

Avem nevoie de victorie

Selectionerul Victor Piturca este constient ca sansele „tricolorilor“ de a accede la turneul final al CE 2008 vor fi compromise daca România nu va obtine trei puncte in disputa de la Tirana.


Partidele din runda a doua a preliminariilor Campionatului European 2008 se vor disputa astazi. Reprezentativa României va juca in aceasta etapa in deplasare, cu Albania, echipa care, sâmbata trecuta, a obtinut o remiza, 2-2, in fieful selectionatei statului Belarus. Tot 2-2 a inregistrat si România in meciul din prima runda cu Bulgaria, desi elevii lui Victor Piturca au condus cu 2-0 pâna in minutul 80.


Selectionerul României, Victor Piturca, este constient ca alt rezultat decât victoria in disputa de la Tirana ar insemna compromiterea sanselor „tricolorilor“ de a accede la turneul final al CE 2008.


„Partida de la Tirana este foarte dificila. In cazul in care nu vom câstiga in Albania, situatia nationalei noastre in privinta calificarii va fi in mare parte compromisa“, a opinat selectionerul „tricolorilor“.


Putine schimbari in echipa României


Marti dimineata, la ultima sedinta de pregatire desfasurata la Constanta inaintea disputei de la Tirana, „tricolorii“ s-au antrenat pe stadionul „Farul“, pe un gazon proaspat tuns, Piturca fiind informat din timp ca albanezii au scurtat iarba de pe stadionul „Qemal Stafa“.


Desi au fost vinovati de golurile primite in partida cu Bulgaria, portarul Bogdan Lobont si fundasul Cosmin Contra se pare ca vor face parte din echipa care va infrunta Albania. Singura noutate in „unsprezecele“ de start va fi fundasul central Sorin Ghionea, care il va inlocui pe Gabi Tamas, care este suspendat. Nu este exclus insa ca in ultimul moment selectionerul sa se razgândeasca si sa-l introduca in formula de inceput pe portarul Rapidului, Danut Coman.


Albanezii nu se tem de români


Albanezii sunt increzatori inaintea meciului din aceasta seara, suporterii selectionatei pregatite de Otto Barici pronosticând o victorie a favoritilor lor. Atacantii Bogdani, care evolueaza in Serie A, la Siena, si Igli Tare, de la Lazio, sunt vedetele in care albanezii isi pun toate sperantele pentru a invinge România.


Bogdani a spus ca echipa sa este pregatita pentru confruntarea cu românii, adaugând ca „tricolorii“ alcatuiesc o echipa valoroasa.


„Aveti echipa puternica. Ii stiu pe Chivu, pe Mutu si pe Lobont, care evolueaza in Italia. Numai când le pronunti numele iti dai seama ce valoare are nationala României“, a spus Bogdani.


La rândul sau, mijlocasul Bekim Kostrati este increzator in capacitatea reprezentativei Albaniei de a invinge România.


„Sunt sigur ca vom reusi un rezultat mare in disputa cu românii. Va fi un meci dificil, dar avem forta de a invinge!“, a opinat Kostrati.


Preliminariile CE 2008


In runda a doua a preliminariilor CE 2008 se vor disputa, astazi, urmatoarele partide: Grupa A: Azerbaijan – Kazakhstan, Polonia – Serbia, Armenia – Belgia; Grupa B: Lituania – Scotia, Ucraina – Georgia, Franta – Italia; Grupa C: Norvegia – Moldova, Turcia – Malta, Bosnia – Ungaria; Grupa D: Slovacia – Cehia, San Marino – Germania; Grupa E: Rusia – Croatia, Israel – Andorra, Macedonia – Anglia; Grupa F: Islanda – Danemarca, Suedia – Liechtenstein, Irlanda de Nord – Spania; Grupa G: Albania – România, Bulgaria – Slovenia, Olanda – Belarus.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS