17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportZi linistita pentru favoritii de la Flushing Meadows

Zi linistita pentru favoritii de la Flushing Meadows

Majoritatea capilor de serie care au evoluat a cincea zi a ultimului turneu de Mare Slem al sezonului 2006 au reusit sa acceada in turul al treilea al competitiei. Jucatorul care a impresionat cel mai mult prin maniera in care a câstigat a fost tânarul britanic Andrew Murray, de 19 ani, al 17-lea favorit la US Open. Acesta s-a impus intr-o maniera categorica, in stil de mare campion, cu 6-0, 6-1, 6-1 in fata unui adversar cu zece ani mai in vârsta ca el, italianul Alessio Di Mauro (94 ATP). Partida dintre cei doi poate fi catalogata drept un blitz, pentru ca a durat numai o ora si 14 minute, cu toate ca s-au disputat trei seturi. Murray va da piept in turul al treilea cu un jucator mai valoros, chilianul Fernando Gonzalez, cap de serie numarul 10, invingator cu 6-4, 6-4, 6-2 in partida cu cehul Jan Hajek


Cel mai putin in aceasta a treia runda s-a intrebuintat rusul Nikolai Davydenko, jucator creditat cu a saptea sansa la titlu. Acesta a beneficiat de abandonul adversarului sau, francezul Nicholas Mahut, care a renuntat, din cauza unei accidentari, dupa primul set, pierdut cu 6-0 in fata rusului. Davydenko, ocupant al locului sase in clasamentul ATP, nu a reusit niciodata in cele cinci participari ale sale la US Open sa treaca de turul trei, dar are sanse mari sa o faca acum, adversarul sau din aceasta faza a competitiei fiind un jucator modest, polonezul Lukasz Kubot (locul 138 ATP), invingator in fata israelianului Noam Okun, scor 7-6 (7), 6-4, 2-6, 2-6, 6-4.


 


Blake, al patrulea american in runda a treia


 


Americanul James Blake (foto) este al patrulea reprezentant al gazdelor care a obtinut calificarea in turul al treilea la turneul gazduit in Parcul Flushing Meadows din New York, dupa Andre Agassi, Andy Roddick si Robby Ginepri, ultimul obtinând calificarea cu câteva minute inaintea lui (6-2, 6-2, 6-4 in fata compatriotului Paul Goldstein). Blake, cap de serie numarul 5, nu a intâmpinat probleme in turul al doilea in partida cu cvasinecunoscutul Teimutraz Gabashvili, din Rusia, pe care l-a invins, la pas, cu 6-3, 6-4, 7-6 (5).


In faza urmatoare, americanul va avea un meci mai dificil, adversarul sau fiind spaniolul Carlos Moya, care a trecut cu 7-6 (5), 7-6 (7), 6-4 de francezul Paul-Henri Mathieu, la capatul unui meci spectaculos. Nici germanul Tommy Haas, cap de serie numarul 14, nu a ratat calificarea in turul trei, trecând usor, cu 6-4, 6-2, 6-3 de suedezul Rainer Sluiter.


Interesant este ca in a cincea zi a competitiei doar una dintre cele 13 partide disputate a avut nevoie de cinci seturi pentru a-si afla invingatorul, dupa ce cu o zi inainte se disputasera cinci astfel de meciuri.


Iata si celelalte rezultate inregistrate in turul al doilea al competitiei masculine de la US Open: L. Kubot (Polonia) – N. Okun (Israel) 7-6(7) 6-4, 2-6, 2-6, 6-4; G. Gaudio (Argentina, nr. 21) – S. Querrey (SUA) 3-6, 6-2, 6-1, 6-4; T. Berdych (Cehia, nr. 12) – F. Mayer (Germania) 6-1, 3-6, 6-3, 6-3; D. Tursunov (Rusia, nr. 23) – A. Falla (Columbia) 6-3, 7-6 (4), 7-5.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS