13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportRoger Federer a dat recital

Roger Federer a dat recital

Cel mai bun tenisman din lume a demonstrat in ziua a cincea a turneului de la New York ca va fi oprit cu greu din cursa catre câstigarea celui de-al treilea titlu consecutiv la Flushing Meadows. Elvetianul a ajuns in turul al treilea al competitiei dupa ce l-a invins in trei seturi pe britanicul Tim Henman.


Numarul 1 mondial, elvetianul Roger Federer, si-a demonstrat din nou talentul in meciul cu britanicul Tim Henman in turul al doilea al turneului de la US Open, ultimul de Mare Slem al anului. Dupa ce in runda inaugurala a avut un adversar modest, pe taiwanezul Yeu Tzuoo-Wang, in compania caruia a sustinut un antrenament cu public, toata lumea credea ca Federer va avea mai mult de furca impotriva unui jucator mult mai valoros ca asiaticul, Henman. Lucrurile nu au stat deloc asa, pentru ca elvetianul a reusit sa se impuna si de data aceasta fara sa cedeze nici un set, scor 6-3, 6-4, 7-5.


Roger Federer a fortat inca de la inceput si a trecut repede in avantaj cu 4-1 si si-a adjudecat fara probleme primul set, gratie vitezei si tehnicii sale superioare. In setul al doilea, principalul favorit la US Open a incercat tot timpul sa-l tina, cu mingi lungi, pe fundul terenului pe Henman si a evitat urcarile acestuia la fileu, o zona a terenului in care britanicul este periculos. Asa s-a ajuns la scorul de 5-2. Pe fondul unei usoare relaxari a elvetianului, Henman a realizat un break si s-a apropiat apoi la un singur game distanta (5-4), dar in cele din urma a pierdut cu 6-4. Ultimul set a fost cel mai echilibrat, cei doi jucatori adjudecându-si game-urile in care au servit, pâna la scorul de 5-5, Henman punctând in special pe rever. Federer a fortat insa la ultimele doua jocuri ale setului si s-a desprins la 7-5, obligând ziarele din Statele Unite sa puna titluri de genul „Maestrul si-a incheiat recitalul“.


Inaintea acestei partide, britanicul era unul dintre putinii jucatori din lume inca in avantaj, 6-5, la meciurile directe cu Federer. Cele mai multe dintre victoriile britanicului fusesera insa obtinute in perioada in care elvetianul abia patrunsese in circuitul ATP, iar ultimele patru confruntari i-au revenit liderului mondial, cel din urma succes al acestuia fiind inregistrat chiar la US Open, in 2004, in faza semifinalelor.


„Am avut un joc consistent“


In turul al treilea al competitiei gazduita de arenele de la Flushing Meadows, Roger Federer va avea un adversar care, teoretic, nu poate sa-i puna probleme. Este vorba despre americanul Vincent Spadea, de 32 de ani, invingator in turul al doilea, cu 6-4, 7-6 (4), 6-2, in fata suedezului Jonas Bjorkman, cap de serie numarul 29. Spadea ocupa locul 84 in ierarhia jucatorilor profesionisti si a ajuns in premiera in turul al treilea la US Open.


Dupa incheierea partidei cu Tim Henman, Roger Federer a facut, ca de obicei, o caracterizare a jocului sau si al adversarului. „Henman a facut tot posibilul sa imi strice ritmul de joc, exact asa cum ma asteptam. Stiam ca, daca nu o sa inchei meciul in trei seturi, o sa am probleme. Am incercat sa nu-i dau posibilitatea sa câstige puncte pe serviciul meu si de cele mai multe ori am reusit. Jocul meu a avut consistenta astazi si sunt multumit. Sper sa evoluez la fel si in urmatoarele faze ale competitiei“, a declarat Federer. Acesta afirmase, dupa ce a obtinut accederea in turul al doilea al competitiei, ca nu se gândeste inca la o eventuala finala cu numarul 2 mondial, Rafael Nadal, si chiar s-a aratat iritat când jurnalistii l-au intrebat despre aceasta posibilitate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS