11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTricolorii vor in lumea mare a fotbalului

Tricolorii vor in lumea mare a fotbalului

Cristi Chivu sustine ca generatia din care face partea are capacitatea de a ajunge la turneul final al CE 2008, unde isi va putea confirma valoarea.


Capitanul reprezentativei României, Cristi Chivu, sustine ca fotbalistii care fac parte din selectionata „tricolora“ stiu ca sunt datori suporterilor. Fundasul echipei AS Roma a adaugat ca nationala României merita sa ajunga la turneul final al CE 2008, cel mai important pas pentru atingerea acestui tel fiind o victorie in meciul de la Constanta, cu Bulgaria.


„A venit timpul sa facem cu echipa nationala mai mult decât pâna acum, sa obtinem o calificare mult dorita, sa scoatem capul in lumea mare a fotbalului european si mondial. Avem o generatie care merita acest lucru, cu jucatori care pot confirma la un turneu final. Suporterii români, care au suferit in ultimii sase ani, merita sa se bucure de o calificare, sa stea in fata televizoarelor si sa vada România la un turneu final. Fiecare echipa vrea sa inceapa campania de calificare cu dreptul, sa abordeze urmatoarele meciuri cu un moral ridicat. Meciul Romania – Bulgaria nu va fi un duel Chivu – Berbatov. Nu se poate vorbi de asa ceva, pentru ca un meci se joaca in 11. Este un meci important, care poate scoate din cursa una din cele doua echipe care lupta pentru un loc ce asigura calificarea la turneul final“, a opinat Chivu.


Tamas: „Suntem supermotivati, dar nu cu bani“


Noul fundas al formatiei spaniole Celta Vigo, Gabi Tamas, a spus ca „tricolorii“ nu au nevoie sa fie motivati cu bani pentru a se califica la CE 2008, asa cum se intâmpla in cazul bulgarilor.


„Chiar daca bulgarii au o prima de 200.000 de euro si noi suntem supermotivati, dar nu cu bani. Sa fim seriosi! Avem din ce trai, important este sa jucam la Campionatul European. Ne vom impune in fata bulgarilor, pentru ca am format un grup care interpreteaza aceeasi partitura. Suntem uniti, pe asta ma bazez. Simt ca vom incepe cu dreptul. Nu stiu daca vom face un meci spectaculos, dar vrem sa fim eficienti“, a precizat Tamas.


La rândul sau, micutul mijlocas Florentin Petre, care evolueaza in Bulgaria, la TSKA Sofia, a dezvaluit ca vecinii nostri de peste Dunare abordeaza meciul de la Constanta cu foarte mare ambitie.


„Meciul cu Bulgaria este foarte important. Trebuie sa incepem cu o victorie, mai ales ca jucam cu contracandidata noastra la calificare. Primele trei puncte sunt cele mai importante. Bulgarii au o ambitie extraordinara si muncesc foarte de mult. Nu se gândesc decât sa câstige. Am trei colegi de echipa la nationala bulgara, iar acestia sunt foarte motivati si foarte increzatori“, a spus Florentin Petre.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS