12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportStart in cursa pentru Euro 2008

Start in cursa pentru Euro 2008

„Tricolorii“ vor juca astazi impotriva bulgarilor, care sunt principalii lor adversari in lupta pentru locul al doilea al Grupei G.


Desi pe 16 august s-au disputat trei partide in preliminariile Campionatului European din 2008, adevaratul debut va avea loc astazi, când sunt programate meciuri in toate cele sapte grupe. Reprezentativa României a fost repartizata in Grupa G, alaturi de selectionatele din Bulgaria, Belarus, Albania, Luxemburg, Olanda si Slovenia. Favorita la câstigarea acestei grupe este Olanda, pentru locul al doilea urmând sa se lupte, cel mai probabil, România si Bulgaria. Nu trebuie sa omitem nici eventualele surprize pe care le pot provoca reprezentativele din Belarus, Albania si Slovenia, echipe care au potentialul sa infirme „calculul hârtiei“.


Avem o echipa ofensiva


Nationala României debuteaza in preliminariile CE 2008 impotriva Bulgariei, meciul urmând sa se dispute astazi, de la ora 21.00, pe stadionul „Farul“ din Constanta. Selectionerul Victor Piturca intentioneaza sa trimita pe teren, impotriva Bulgariei, un „unsprezece“ in care se vor regasi cinci jucatori cu profil ofensiv: Mutu, Marica, Dica, Florentin Petre si Rosu.


La rândul sau, selectionerul oaspetilor, Stoicikov, utilizeaza un sistem 4-3-2-1, cu jucatorul lui Tottenham, Dimitar Berbatov, vârf impins. In meciul cu „tricolorii“, Hristo Stoicikov nu-i va putea conduce pe bulgari de pe banca. El a fost suspendat de FIFA pentru patru meciuri, in urma unui incident petrecut pe 3 septembrie 2005, la finalul intâlnirii cu Suedia (0-3), din Grupa a 8-a preliminara a CM 2006. Suparat din cauza infrângerii echipei sale, selectionerul bulgar l-a acuzat pe Lennart Johansson, presedintele UEFA, ca ar fi influentat rezultatul partidei prin intermediul brigazii de arbitri.


Piturca le cere „tricolorilor“ sa tina mingea


In ultimul amical dinaintea debutului in preliminariile CE 2008, „tricolorii“ au invins, cu 2-0, nationala Ciprului. In ciuda acestei victorii, selectionerul Victor Piturca a spus ca mai are unele lucruri de remediat in angrenajul echipei pâna la partida cu Bulgaria.


„In amicalul cu Cipru am pierdut usor mingea, lucru pe care nu trebuie sa-l repetam cu Bulgaria, care poate specula acest lucru“, a spus Piturca.


Bulgaria a terminat la egalitate, 0-0, in deplasare, cu Tara Galilor, in ultimul amical disputat inainte de meciul de la Constanta. Selectionata Bulgariei a avut o evolutie modesta in deplasarea din Tara Galilor, contra unui adversar care nu pune mari probleme de obicei. Selectionerul Hristo Stoicikov nu a parut insa ingrijorat de evolutia elevilor sai, sustinând ca echipa Bulgariei va avea alta fata in partida de la Constanta si va debuta cu o victorie in preliminariile CE 2008.


Preliminariile CE 2008


In prima etapa a preliminariilor CE 2008 se vor juca astazi urmatoarele partide: Grupa A: Serbia – Azerbaijan, Polonia – Finlanda, Belgia – Kazakhstan (s-a jucat pe 16 august); Grupa B: Georgia – Franta, Scotia – Insulele Feroe, Italia – Lituania, Insulele Feroe – Georgia 0-6 (s-a jucat pe 16 august); Grupa C: Moldova – Grecia, Ungaria – Norvegia, Malta – Bosnia; Grupa D: Cehia – Tara Galilor, Germania – Irlanda, Slovacia – Cipru; Grupa E: Anglia – Andorra, Estonia – Israel, Estonia – Macedonia 0-1 (s-a jucat pe 16 august); Grupa F: Spania – Liechtenstein, Irlanda de Nord – Islanda, Letonia – Suedia; Grupa G: România – Bulgaria, Luxemburg – Olanda, Belarus – Albania.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS