13.1 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportSteaua, in grupele Ligii Campionilor

Steaua, in grupele Ligii Campionilor

Steaua – Standard Liege 2-1


• Stadion „National – Lia Manoliu“, Bucuresti, spectatori: 50.000.


• Au marcat: V. Badea ’35, ’51 / Jovanovic ‘3.


Steaua: Carlos – Petre Marin, Goian, Baciu, Nesu – Nicolita, Paraschiv (’71, G. Coman), Lovin, Cristocea (’87, Bostina) – V. Badea (’84, Oprita), Dica. Antrenor: Cosmin Olaroiu.


Standard: Renard – Deflandre (’78, Bouchouari), Sarr, Onyewu (’65, Coelho), Matias – Defour, Geraerts, Fellaini, Rapaic – Jovanovic, Sa Pinto. Antrenor: Johan Boskamp.


• Cartonase galbene: P. Marin, Goian, Carlos / Jovanovic, Rapaic, Fellaini, Deflandre, Sa Pinto – 2.


• Cartonas rosu: Sa Pinto ’82.


• A arbitrat: Graham Poll (Anglia).


Campioana României a reusit sa acceada in elita fotbalului european dupa ce a trecut de vicecampioana Belgiei, Standard Liege.


Steaua Bucuresti a reusit, miercuri seara, sa acceada in grupele Ligii Campionilor, dupa ce a invins pe teren propriu, cu scorul de 2-1 (1-1), formatia belgiana Standard Liege, in mansa a doua a turului trei preliminar al competitiei. Pentru Steaua a marcat Valentin Badea (’35, ’51), iar golul oaspetilor a fost inscris de Milan Iovanovic (‘3). In tur, cele doua echipe terminasera la egalitate, scor 2-2.


Stelistii au avut probleme in prima repriza


Meciul, disputat pe stadionul „National – Lia Manoliu“, in fata a 50.000 de spectatori, a inceput cum nu se poate mai prost pentru campioana României, pentru ca belgienii au reusit sa deschida scorul la prima lor actiune de atac. Jovanovic a profitat de neatentia fundasilor Goian si Baciu si a inscris cu un sut puternic in minutul 3. Dupa ce s-a vazut condusa, Steaua s-a aruncat in atac si a ratat o ocazie uriasa in minutul 9, când Cristocea, scapat singur cu portarul, a trimis peste transversala. Patru minute mai târziu, la o noua ezitare a apararii steliste, Jovanovic, singur cu Carlos, nu l-a putut invinge pe acesta, mingea ajungând ulterior la Sa Pinto, care a trimis pe lânga poarta. In minutul 18, Banel Nicolita a incercat vigilenta portarului Renard din lovitura libera, dar acesta a fost la post.


Au urmat 15 minute de dominare sterila a Stelei, fara ocazii de poarta. In minutul 33, Badea a ratat lovitura de cap la centrarea lui Nicolita. Doua minute mai târziu, acelasi jucator, Valentin Badea, a reusit sa egaleze: atacantul stelist a primit o pasa in adâncime de la Goian, a preluat in marginea careului de 16 metri si l-a invins pe portarul Renard cu un sut pe jos. In finalul primei parti, belgienii au iesit la atac, iar Baciu a avut doua interventii bune in fata lui Jovanovic (’41) si Sa Pinto (’42).


Belgienii nu au rezistat presiunii


Inceputul reprizei a doua i-a gasit tot pe belgieni in atac, dar acestia nu au pus in pericol poarta lui Carlos, iar Steaua a reusit sa inscrie in minutul 51, când Valentin Badea a scapat singur pe partea stânga, a patruns in careu si l-a invins pe Renard cu un sut la coltul lung. A urmat un sut peste poarta al lui Lovin, de la 20 de metri (’55) si o noua ratare a lui Cristocea (’60), care nu a gasit spatiul portii dintr-o pozitie buna. Cu doua minute mai inainte, Carlos se remarcase la sutul lui Rapaic.


Steaua a inchis apoi bine spatiile in defensiva si nu le-a mai permis belgienilor sa se apropie periculos, asa cum o facusera in prima repriza. In minutul 82, Standard Liege a ramas in inferioritate numerica dupa eliminarea lui Sa Pinto pentru doua „galbene“ si nu a mai avut energia necesara sa forteze egalarea. Din contra, tot Steaua a fost aproape de gol prin Cristocea (’83). Singura faza notabila a belgienilor a fost sutul lui Defour, retinut de Carlos (’90+1).


Liga Campionilor, turul 3 preliminar


Rezultatele inregistrate in turul al treilea preliminar al Ligii Campionilor: Steaua Bucuresti – Standard Liege 2-1 (in tur, 2-2), Benfica Lisabona – Austria Viena 3-0 (in tur, 1-1), Steaua Rosie Belgrad – AC Milan 1-2 (in tur, 0-1), Maccabi Haifa – FC Liverpool 1-1 (in tur, 1-2), Osasuna Pamplona – Hamburger SV 1-1 (in tur, 0-0), FC Valencia – Red Bull Salzburg 3-0 (in tur, 0-1), Spartak Moscova – Slovan Liberec 2-1 (in tur, 0-0), Mlada Boleslav – Galatasaray 1-1 (in tur, 2-5), Fenerbahce Istanbul – Dinamo Kiev 2-2 (in tur, 1-3), FK Rabotnicki – OSC Lille 0-1 (in tur, 0-3), Ruzomberok – TSKA Moscova 0-2 (in tur, 0-3), Ajax Amsterdam – FC Copenhaga 0-2 (in tur, 2-1), Legia Varsovia – Sahtior Donetk 2-3 (in tur, 0-1), AEK Atena – Heart of Midlothian 3-0 (in tur, 2-1), Chievo Verona – Levski Sofia 2-2 (in tur, 0-2), Arsenal Londra – Dinamo Zagreb 2-1 (in tur, 3-0).


Tragerea la sorti a componentei grupelor Ligii Campionilor, editia 2006/2007, a avut loc ieri, la „Grimaldi Forum“ din Monte Carlo. Campioana României, Steaua Bucuresti, s-a aflat in urna a treia valorica si a fost repartizata in Grupa E, alaturi de Real Madrid, Olympique Lyon si Dinamo Kiev.


Celelalte sapte grupe ale Ligii Campionilor au urmatoarea componenta:


Grupa A: Barcelona, Chelsea, Werder Bremen, Levski Sofia.


Grupa B: Inter Milano, Bayern München, Sporting Lisabona, Spartak Moscova.


Grupa C: Liverpool, PSV Eindhoven, Bordeaux, Galatasaray.


Grupa D: Valencia, AS Roma, Olympiakos Pireu, Sahtior Donetk.


Grupa F: Manchester United, Celtic Glasgow, Benfica Lisabona, FC Copenhaga.


Grupa G: Arsenal Londra, FC Porto, TSKA Moscova, Hamburg.


Grupa H: AC Milan, Lille, AEK Atena, Anderlecht.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS