6.7 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportLuptatoarele craiovene nu au rivale pe plan national

Luptatoarele craiovene nu au rivale pe plan national

Toate cele patru categorii olimpice au fost câstigate de sportivele din Banie, care se pregatesc pentru participarea la Mondiale, insa gândul le zboara de pe acum la JO 2008 de la Beijing.


La Brasov s-au disputat recent Campionatele Internationale de lupte libere ale României, competitie rezervata seniorilor si senioarelor, la care au participat sportivi din 12 tari.


In lotul tricolor s-au aflat si luptatoarele de la CSM Craiova – CSS Târgoviste, a caror valoare este recunoscuta pe plan international.


Iar elevele antrenorilor Cornel Cornea si Petre Banciu si-au aratat clasa, reusind sa câstige cinci medalii, dintre care patru de aur. Pe cea mai inalta treapta a podiumului au urcat Mihaela Radoi (48 kg), Georgiana Paic (55 kg), Mihaela Sadoveanu (63 kg) si Anamaria Paic (72 kg), care au dominat cele patru categorii olimpice existente, in timp ce Maria Popescu (72 kg) a cucerit medalia de bronz.


„A fost un concurs puternic, de verificare inaintea Campionatelor Mondiale de junioare si senioare, iar fetele s-au descurcat foarte bine. Asta in ciuda oboselii acumulate, având in vedere ca am participat pâna acum, in nici doua luni, la doua Campionate Europene si un Campionat National, unde am avut rezultate bune. Fetele au conditii foarte bune de pregatire la Târgoviste, insa programul este infernal, draconic. Ne pregatim pentru Mondialele din Guatemala, iar apoi pentru cele din China si trebuie sa ne obisnuim cu schimbarea de fus orar. Asa ca avem antrenamente doar dupa miezul noptii, iar ziua este program de somn“, a dezvaluit Petre Banciu.


Cu gândul la JO de la Beijing


La Europenele din Ungaria, Anamaria Paic a obtinut medalia de bronz, iar Mihaela Sadoveanu s-a clasat pe locul cinci, la cele din Turcia, Ileana Dobrescu (38 kg) a fost a cincea, in timp ce la CN de senioare, craiovencele si-au adjudecat trei medalii de aur (Georgiana Paic, Mihaela Sadoveanu, Anamaria Paic), una de argint (Mihaela Radoi) si una de bronz (Hermina Samoila).


„Este foarte greu sa obtii performante la toate competitiile. Sa atingi patru vârfuri de forma cu aceleasi sportive nu este usor. De exemplu, rusii merg cu un lot la fiecare turneu important“, a mai spus Petre Banciu.


In prezent, luptatoarele oltene se pregatesc pentru CM din Guatemala (28 august – 3 septembrie), lotul României, format din patru sportive, dintre care trei de la CSM Craiova (Radoi, Sadoveanu si A. Paic), urmând sa plece luni spre America Centrala. Va urma Campionatul Mondial din China, dupa care luptatoarele din Banie isi vor incepe pregatirea pentru Jocurile Olimpice de la Beijing, unde se spera ca, din cele patru sportive, cel putin doua sa reprezinte Craiova si România la cea mai importanta competitie a planetei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS