11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportStefanescu, director tehnic

Stefanescu, director tehnic

Fostul component al Craiovei Maxima a semnat ieri un contract valabil pe un an cu Universitatea, cu drept de prelungire, noua organigrama a clubului incluzându-l si pe Nicolae Negrila, care va ocupa functia de director de competitii.


Daca in editia precedenta, in conducerea Stiintei nu exista decât un singur component al Craiovei Maxima, fiind vorba despre Aurica Beldeanu, acest lucru s-a schimbat. Prima mutare a avut loc marti dimineata, când Gheorghita Geolgau a inceput sa-si exercite functia de presedinte executiv, Adrian Mititelu cooptând apoi in conducerea clubului alte doua nume sonore ale fotbalului craiovean. Este vorba despre Costica Stefanescu, fostul capitan al Craiovei Maxima fiind investit in functia de director tehnic, si Nicolae Negrila, care va ocupa fotoliul de director de competitii.


Noua organigrama a clubului ii mai cuprinde pe: Adrian Mititelu – presedintele Consiliului Director, Silvian Cristescu si Sorin Joavina – vicepresedinti, Ovidiu Costesin – director executiv, Aurica Beldeanu – director sportiv, Gigel Preoteasa – secretar general, Sebastian Dafina – ofiter de presa si Costica Donose – descoperitor de talente. Consiliul Director, al carui presedinte este Mititelu, este compus din Ovidiu Costesin, Aurica Beldeanu, Claudiu Manda si Dan Stalinescu.


Stefanescu: „Este o onoare“


„Pentru mine a fost destul de greu sa iau aceasta hotarâre. A fost o lupta interioara dusa pe parcursul a trei zile, iar astazi (ieri – n.r.) am raspuns afirmativ acestei provocari. Când am luat decizia, primul gând a fost de a pune umarul la redresarea Universitatii, pentru ca este echipa la care am avut, timp de 13 ani, cele mai mari satisfactii. A venit timpul sa intru in staff-ul acestui club. Sigur ca mi-as fi dorit sa fac acest pas intr-o alta conjunctura, dar consider ca si in aceste conditii exista premisele ca in viitor se vor face progrese in sensul jocului, dar si al rezultatelor. Consider ca formam o adevarata familie si, dupa ce am discutat cu Ovidiu (Stinga – n.r.), mi-am dat seama ca aceasta colaborare va fi fructuoasa. Este o onoare pentru mine si sper ca experienta acumulata in toti acesti ani sa ma ajute sa pot sa dau stabilitate in cadrul echipei“, a spus Stefanescu. La rândul sau, Stinga a precizat: „De mult imi doream un colaborator, un sfatuitor, un om care a crescut aici si a facut ceva pentru fotbalul craiovean, care sa ma poata ajuta. De meciul urmator o sa ma ocup numai eu, urmând ca de saptamâna viitoare sa ne impartim raspunderile“.


Antrenor la a patra strigare


Costica Stefanescu (55 de ani) este un nume in fotbalul românesc. Are la activ 490 de meciuri in prima liga (19 goluri) adunate la Steaua, Universitatea si FCM Brasov si 66 de partide in tricoul nationalei. Ca antrenor, a fost secundul lui Iordanescu la CM 1998 si a pregatit echipe din tara, dar si din Qatar, Israel, Arabia Saudita, Siria si EAU. Nu a antrenat niciodata Universitatea, desi a fost ofertat de trei ori, in 1985, pe când era inca jucator, in 1998 si in 2002. Ultima data a si ocupat postul de director tehnic pret de câteva saptamâni, dar a plecat inainte de a incepe campionatul, acuzând situatia incerta de la club.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

6 COMENTARII