5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPandurii, jos palaria!

Pandurii, jos palaria!

Liga I


Pandurii – Rapid 1-1


Stadion „Municipal“, spectatori: 7.000.


• Au marcat: Vintilescu ‘65 / N. Constantin ‘21.


Pandurii: Guso – Vancea, Chibulcutean, Rus, Dragomir – Zoicas (‘46, A. Popescu), Vranjkovic, Stânga, Cristea – Orac (‘82, Ursu), Vintilescu (‘73, Vidakovic). Antrenor: Eugen Neagoe.


Rapid: Marinescu – Sapunaru, Maftei, Perja – Badoi, N. Grigore (‘83, Burdujan), R. Stancu, Karamyan (‘81, I. Stancu) – Griffiths (‘66, I. Zicu), N. Constantin, Buga. Antrenor: Razvan Lucescu.


Cartonase galbene: N. Grigore, Marinescu.


Au arbitrat: S. Coltescu – D. Iliescu, Fl. Buzarnescu.


Sperantele „pandurilor“ intr-un debut de campionat fericit, destul de putine, au fost compromise de interventia nefericita a lui Guso, care a respins in fata sutul lui Karamyan. Nae Constantin a speculat, si Rapidul si-a valorificat dominarea teritoriala in fata unei echipe adunate cu câteva zile inainte de inceperea campionatului. Vintilescu a egalat cu capul si gorjenii au scos o remiza in fata unei formatii sigure pe victorie la Târgu Jiu.


Neagoe a jucat prudent, mizând pe contraatac, dar absenta relatiilor de joc a fost principalul inconvenient la constructie, desi intentiile fotbalistilor lui Neagoe erau laudabile. „Geana“ a inceput intr-un sistem nou de joc, 4-4-2, cu Vancea intr-un rol nou de fundas dreapta, in timp ce Lucescu l-a trimis intre buturi pe neexperimentatul Marinescu. Vranjkovic a trimis primul sut pe spatiul portii rapidiste la câteva secunde de la fluierul lui Coltescu, iar Badoi a replicat cu un sut din lovitura libera direct in vinclul barelor portii lui Guso (‘2). Pandurii au ramas in atac si Vranjkovic a expediat o torpila spre poarta rapidistilor, putin peste transversala (‘13).


Oaspetii au deschis scorul in minutul 21, când Nae Constantin a fost pe faza la respingerea in fata a lui Guso, dupa sutul lui Karamyan de la 20 de metri. Gorjenii au fost la un pas de egalare câteva minute mai târziu, insa reluarea cu capul a lui Stânga a fost respinsa de pe linia portii. Buga l-a mai intins o data pe Guso, fara efect pe tabela, dar bucurestenii au intrat la cabine in avantaj.


Vintilescu, eroul de la Târgu Jiu


Zoicas, accidentat, a ramas la vestiare, Neagoe fortând egalarea cu Adi Popescu. Rapidul si-a mentinut totusi dominarea. Maftei a urcat in atac, dar Guso nu s-a mai lasat pacalit. Pandurii si-au facut curaj si, dupa câteva minute de presiune la poarta lui Marinescu, au adus egalarea. Vintilescu a reluat cu capul centrarea lui Cristea si a modificat tabela, 1-1, dupa ce ratase cu câteva minute in urma o mare ocazie de gol.


Imediat, Lucescu l-a trimis pe Zicu pe teren in spatele vârfurilor, dar fostul dinamovist nu l-a putut bate de la distanta pe Guso (‘83). Ultimele minute ale meciului au gasit Rapidul cu patru vârfuri in teren, iar Neagoe a raspuns pe masura, cu cinci fundasi. Pandurii puteau da lovitura in minutele de prelungire, dar Ursu a ratat lobul in fata lui Marinescu, iesit hazardat din poarta. Coltescu a pus capat meciului si „pandurii“ ramân cu un punct dintr-un duel considerat inegal la inceputul campionatului.


Altercatie intre Lucescu si Cârciumaru


Declaratiile lui Razvan Lucescu, care a criticat in dese rânduri suprafata de joc de pe „Municipal“, l-au infuriat pe edilul-sef al municipiului Târgu Jiu, Florin Cârciumaru. Acesta i-a cerut socoteala lui Lucescu, dar a primit din partea tehnicianului numai reprosuri. „Pandurii nu are ce cauta in Liga I pentru ca are cel mai prost teren si nici nu are echipa“, a tunat antrenorul bucurestenilor. Cârciumaru a ripostat, spunând ca investeste in baza sportiva si ca in prima liga sunt terenuri si mai proaste decât la Târgu Jiu. Tonul discutiei a fost destul de ridicat, cei doi retragându-se nervosi. Printre spectatorii acestui joc s-a aflat si secundul selectionerului echipei nationale, Stefan Iovan.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU