15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportMutu a dat recital la Florenta

Mutu a dat recital la Florenta

Atacantul român a inscris doua goluri in meciul amical Fiorentina – Aris Salonic si i-a incântat cu evolutia sa pe suporterii veniti pentru a celebra ramânerea in Serie A a echipei toscane.


Pe arena „Artemio Franchi“ din Florenta s-a disputat sâmbata seara, in prezenta a 30.000 de spectatori, meciul amical dintre Fiorentina si Aris Salonic, scor 2-0. In amicalul de prezentare al Fiorentinei, atacantul român Adrian Mutu a fost cel mai bun jucator de pe teren, marcând ambele goluri ale gruparii toscane si incântându-i cu evolutia sa pe suporterii veniti pentru a celebra ramânerea in Serie A. Mutu, care a facut pereche in atac cu Rigano, a fost declarat jucatorul meciului si a fost aplaudat la scena deschisa de tifosii Fiorentinei in momentul schimbarii. In ceea ce-l priveste pe Lobont, acesta a fost rezerva si a intrat pe teren in repriza secunda, antrenorul Cesare Prandelli dând semne ca va incepe sezonul cu Frey titular in poarta.


„Briliantul“ i-a ridiculizat pe greci


Mutu a dat recital sâmbata seara, parând ca a revenit la forma care l-a consacrat in Serie A, atunci când evolua la Parma. Aplaudat frenetic la incalzire, „Briliantul“, cu numarul 10 pe spate, a fost titularizat de Cesare Prandelli ca vârf stânga si a fost de departe cel mai bun jucator de pe teren.


Inca din debutul partidei, atacantul român a pus in pericol poarta grecilor. In minutul 5, Mutu a sutat putin peste transversala, iar sase minute mai târziu a fost blocat in ultima clipa de un fundas advers, chiar când se pregatea sa suteze dintr-o pozitie favorabila. Dupa o jumatate de ora de joc, fotbalistul român a inscris un gol superb, dezlantuind fiesta in tribune. Mutu a preluat pe piept o centrare in careul grecilor, si-a driblat adversarul direct si a sutat plasat la coltul lung: 1-0.


„Briliantul“ i-a ridiculizat in doua faze pe fotbalistii greci, facându-i pe suporterii toscani sa aplaude in picioare actiunile românului. In minutul 35, Mutu a preluat balonul cu dreptul si l-a pasat peste adversar, fara ca „obiectul muncii“ sa cada pe gazon, iar in minutul 40 a facut slalom printre fundasii lui Aris, incheindu-si actiunea cu o pasa cu calcâiul. Nesuportând umilinta, un fundas grec l-a faultat dur pe român cu un minut inainte de finalul primei reprize, iar jucatorii celor doua formatii s-au luat la bataie. Brigada de arbitri si oficialii au reusit in cele din urma sa aplaneze conflictul, iar fotbalistii au intrat la cabine.


Mutu a fost ovationat de suporterii toscani


In cele 21 de minute pe care le-a jucat in repriza secunda, Mutu a reusit sa creeze alte câteva faze spectaculoase. Mai mult decât atât, „Briliantul“ a stabilit scorul final al partidei, 2-0, trimitând mingea din lovitura libera de la 25 de metri in coltul portii lui Aris (‘60). In minutul 66, când a fost inlocuit cu Fantini, Mutu a fost aplaudat in picioare de suporteri, care i-au scandat numele minute in sir.


Este clar ca transferul lui Mutu la Fiorentina, unde este pregatit de fostul sau antrenor de la Parma, Cesare Prandelli, a fost o alegere inspirata. Se pare ca Prandelli este tehnicianul care stie sa puna cel mai bine in valoare calitatile atacantului român.


In partida de sâmbata, cu Aris Salonic, Fiorentina a evoluat in urmatoare formula: Frey (‘50, Lobont) – Ujfalusi (‘59, Potenza), Kroldrup, Gamberini (‘59, Di Loreto), Pasqual (‘70, Brivio) – Donadel (‘80, Paolucci), Blasi (‘50, Gobbi), Liverani (‘59, Montolivo), Santana (‘50, Jorgensen) – Mutu (‘66, Fantini), Rigano (‘66, Reginaldo).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS