10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPneurile au facut diferenta

Pneurile au facut diferenta

Ferrari a dominat ultimele Grand Prix-uri, beneficiind de anvelope Bridgestone, net superioare celor Michelin de la Renault.

Ferrari a dominat ultimele doua curse, la Indianapolis si la Magny Cours, avantajul scuderiei italiene constând in folosirea unor anvelope Bridgestone, net superioare celor Michelin de la Renault. Schumacher considera ca „actuala ierarhie nu reflecta adevaratul raport de forte“, declarându-se convins ca poate recupera diferenta de 17 puncte fata de Fernando Alonso pentru a câstiga campionatul. „Vom lupta in adevaratul sens al cuvântului si fiecare cursa va fi o sansa pentru noi sa revenim. 17 puncte pot fi trecute, sunt convins de asta“, a spus Schumacher.
In schimb, campionul en-titre, spaniolul Fernano Alonso, a spus ca se asteapta ca Renault sa revina in forta in urmatoarele curse.
„Am câstigat patru curse la rând inainte de Indy, dar am zis mereu ca nu este terminat campionatul. Avem puterea sa ne mentinem pe primul loc“, a opinat Alonso.
O data cu revenirea in forma maxima a echipei Ferrari si a vârfului sau de lance, Michael Schumacher, lupta pentru titlul mondial s-a relansat. Sosit al doilea la Magny Cours, liderul campionatului, Fernando Alonso (Renault), a fost multumit de acest rezultat in conditiile in care performantele pneurilor Michelin au fost sub cele obtinute de Bridgestone. „Schumi“ a recuperat in Franta inca doua puncte din cele care il despart de Alonso, situatia devenind extrem de interesanta si din ce in ce mai complicata, pentru ca scuderia „calutului cabrat“ si cei de la Bridgestone par sa fi gasit reteta ideala pentru noi victorii.

Francezii sunt linistiti

Schumacher viseaza iar la titlul mondial, al optulea al carierei sale, bazându-se pe faptul ca echipa pentru care concureaza a progresat foarte mult de la inceputul acestui sezon. Ferrari a umblat la aerodinamica monoposturilor sale, a schimbat motorul si beneficiaza de pneuri excelente, Bridgestone oferind scuderiei „calutului cabrat“ un bonus dupa ce a avut certitudinea ca, din 2007, va ramâne singurul furnizor de „gume“ din F1.
Directorul echipei Ferrari, Jean Todt, este entuziasmat si a vorbit iar de titlu, iar patronii sai i-au marit bugetul pe acest an cu 26 de milioane de dolari, astfel incât Schumacher sa beneficieze de toate „armele“ in lupta cu Alonso.
In schimb, Denis Chevrier, seful departamentului de motoare de la Renault, insista ca echipa sa va reveni in forta.
„Este o lupta strânsa intre noi si Ferrari, asa cum a fost tot anul si cum va continua sa fie. Nu ma ingrijoreaza ca au câstigat doua curse la rând, pentru ca si noi am câstigat patru inaintea lor“, a spus Chevrier, care a adaugat ca atmosfera din sânul echipei este excelenta.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS