10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPavel a pierdut in optimi

Pavel a pierdut in optimi

„Cneazul“ a parasit competitia din Austria inainte de a atinge performantele din 2001 si 2002, calificarea in sferturi, dar s-a ales cu 8.500 de euro si 25 de puncte ATP.

Pentru tenismanul român Andrei Pavel aventura la turneul International Series Gold de la Kitzbühel, dotat cu premii totale in valoare de 646.250 de euro, a luat sfârsit. Pe zgura din Austria, „Cneazul“ a disputat trei meciuri, doua la simplu si unul la dublu, din care a câstigat numai unul, cel din turul secund cu brazilianul Marcos Daniel (românul a intrat direct in runda a doua, fiind considerat cap de serie).
Cel care s-a opus accederii lui Pavel in sferturile de finala ale competitiei a fost reprezentantul gazdelor, Jürgen Melzer, care s-a impus in fata românului cu scorul de 7-5, 6-3, dupa o ora si 25 de minute de joc. Austriacul a reusit opt asi, in comparatie cu patru câti a avut Andrei, si a concretizat doua sanse de break din sase, in timp ce românul a avut trei astfel de situatii, dar nu a profitat de nici una. „Cneazul“ a stat mai bine la capitolul greseli nefortate (doua, fata de trei ale lui Melzer), dar acest lucru nu l-a ajutat prea mult, principala arma a adversarului, returul, dovedindu-se in cele din urma decisiva.
Andrei Pavel nu a reusit sa atinga la Kitzbühel performantele din 2001 si 2002, când a ajuns in sferturile de finala, dar a plecat acasa cu 25 de puncte in clasamentul ATP si un cec in valoare de 8.500 de euro.
In optimile turneului din Seria International Gold s-au mai inregistrat rezultatele: G. Gaudio (Argentina, nr. 4) – D. Gremelmayr (Germania) 6-7 (1), 7-6 (6), 6-0; A. Calleri (Argentina, nr. 9) – N. Massu (Chile, nr. 6) 6-2, 7-6 (4); M. Youzhny (Rusia, nr. 8) – E. Massa (Argentina) 6-4, 6-1.

Gaudio a fost eliminat

Turneul din Austria a consemnat ascensiunea surprinzatoare a veteranului ecuadorian Nicolas Lapentti, câstigatorul titlului in 2001, care a reusit sa-l elimine din competitie pe favoritul numarul 1, rusul Nikolay Davydenko. Lapentti a trecut si de optimi, dupa ce l-a invins cu 6-3, 6-3 pe austriacul Stefan Koubek, dar nu a mai avut aceeasi inspiratie si in sferturi, in fata spaniolului Fernando Verdasco, cap de serie numarul 5, pierzând dupa doua seturi identice, 4-6, 4-6.
Detinatorul titlului de la Kitzbühel, argentinianul Gaston Gaudio (nr. 4), a trebuit sa se recunoasca si el infrânt, fiind depasit de conationalul sau Agustin Calleri. Al noualea favorit al intrecerii, Calleri s-a impus cu 7-5, 6-0, spulberând sperantele lui Gaudio de a-si pastra trofeul.
In celelalte doua meciuri din sferturi, rusul Mikhail Youzhny (nr. 8) l-a invins pe Jürgen Melzer cu scorul de 6-3, 3-6, 6-3, in timp ce argentinianul Juan Ignacio Chela (nr. 7) a trecut de germanul Philipp Kohlschreibe in doua seturi, 6-4, 6-4.
Pentru un loc in finala competitiei din Austria urmau sa se lupte ieri dupa-amiaza Fernando Verdasco cu Agustin Calleri, pe de o parte, respectiv Mikhail Youzhny cu Juan Ignacio Chela, de cealalta parte.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS