13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportAlonso vrea razbunare

Alonso vrea razbunare

Dupa doua esecuri consecutive in fata principalului rival Michael Schumacher, pilotul iberic de la Renault si-a propus sa câstige acasa la septuplul campion mondial.

Campionul mondial en-titre si actualul lider in ierarhia pilotilor, spaniolul Fernando Alonso, asteapta cu mult interes Marele Premiu al Germaniei, programat astazi, pe circuitul de la Hockenheim, pentru a-si lua revansa in fata principalului rival Michael Schumacher. Pilotul de la Ferrari a câstigat ultimele doua etape ale CM de Formula 1, ultima chiar in Franta, pe terenul celor de la Renault, apropiindu-se la 17 puncte de Alonso, insa ibericul a anuntat ca echipa sa va termina sezonul 2006 asa cum l-a inceput, adica in forta.
„Sunt foarte optimist ca vom avea un traseu bun in Germania. Este important sa il invingi pe Schumacher in fiecare cursa, nu numai la Hockenheim. Cred insa ca duminica (astazi – n.r.) Renault va obtine mai mult de zece puncte. Eu incerc sa câstig toate cursele, dar in Germania victoria ar insemna mult pentru mine“, a afirmat Fernando Alonso.
Pilotul spaniol a mai precizat ca sezonul in curs este mai usor decât precedentul, pe care l-a câstigat, adjudecându-si astfel primul titlu mondial din cariera. Alonso a marturisit ca lupta pe care a dus-o anul trecut cu finlandezul Kimi Raikkonen a fost mai dura, deoarece monoposturile McLaren erau mult mai rapide decât cele de la Renault.
„Dupa etapele scurse pâna in acest moment, am ajuns la concluzia ca anul trecut a fost mai dificil pentru mine. Monoposturile de la McLaren erau mult mai rapide si noi câstigam numai când aveau ei probleme tehnice. In acest sezon, Ferrari nu are acest avantaj asupra noastra. Au câstigat si ei, am câstigat si noi, deci lupta este egala. Oricum, rezultatul acestui sezon va depinde numai de mine si de Schumacher“, a spus Alonso.

Wurz, cel mai rapid la antrenamente

Prima sesiune de antrenamente libere a Grand Prix-ului Germaniei a fost dominata vineri dimineata de Alexander Wurz, la volanul celui de-al treilea monopost Williams-Cosworth. Pilotul austriac a realizat cel mai rapid tur pe circuitul de la Hockenheim, devansându-l cu 174 de miimi pe britanicul Anthony Davidson de la Honda. Wurz a parcurs traseul intr-un minut, 16 secunde si 349 de miimi si a fost urmat de Davidson, polonezul Kubica (Sauber-BMW) si celalalt englez de la Honda, Jason Button. Pilotii de la Renault, Fernando Alonso si Giancarlo Fisichella, s-au clasat pe locul sapte, respectiv noua, la doua secunde in spatele lui Wurz, in timp ce masinile Ferrari au sarit peste prima sesiune de antrenamente.
Polonezul Robert Kubica, pe cel de-al treilea monopost BMW Sauber, s-a revansat in cea de-a doua sesiune de antrenamente libere, obtinând cel mai bun timp pe un tur de pista, fiind cu 277 de miimi mai rapid decât germanul Michael Schumacher.
„Pentru moment, lucrurile merg bine. Trebuie sa tinem cont de faptul ca echipele celelalte au efectuat altfel de programe de lucru si asa se explica diferentele de timpi. Cred insa ca inca nu am vazut potentialul real al adversarilor nostrii“, a afirmat septuplul campion mondial.
In schimb, principalul sau rival, Fernando Alonso, nu a reusit decât al 15-lea timp al antrenamentelor. „Toate tururile mele efectuate contra cronometru au fost putin compromise din cauza traficului. Conditiile de pe pista au fost dificile pentru ca traseul era alunecos“, a explicat pilotul iberic.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS