Acasă Sport Pretentii exagerate

Pretentii exagerate

Amical


Pandurii – Universitatea 0-1


Stadion „Municipal“, spectatori 4.000.


A marcat: Rose ’32.


Pandurii: Iacob (’46, Pândaru) – Vaida (’46, Popete), Naicu (’75, Dâlbea), Bogoi, Dragomir (’46, Ursu (’75, Grecu) – Orac (’57, Vidakovic), Vranjkovic, Murdarea (’46, Luis Menu), I. Iordache (’57, Cristea) – Jovanovic (’46, Vintilescu), Zoicas (’62, A. Popescu). Antrenor: Eugen Neagoe.


Universitatea: Bornescu – Heath (’46, Gârla), D. Stoica, Mitchell, Velcovici – Dananae, Saceanu (’78, Gargalie), Piko (’65, Stavaru), Rose (’63, Stemat) – Baird (’82, Jaber), Dina (’56, A. Costea). Antrenor: Ovidiu Stinga.


Cartonase galbene: Dragomir, Vranjkovic / D. Stoica, Piko, Saceanu.


Au arbitrat: I. Pasarin – Gh. Danasel, L. Udrea.


Desi au invins, „studentii“ lui Ovidiu Stinga au dezamagit la Târgu Jiu in fata unei formatii Pandurii preocupata sa-si testeze jucatorii veniti in probe.


Pe o caldura insuportabila, Pandurii si Universitatea Craiova au impus amicalului un ritm numai bun de adormit spectatorii din tribunele Municipalului. Daca Eugen Neagoe a aliniat o formatie cu sapte jucatori noi care abia s-au gasit pe gazon, Ovidiu Stinga a incercat sa omogenizeze un unsprezece care peste câteva zile va debuta in Liga I. Condusi de Dorel Stoica, craiovenii au controlat jocul si si-au creat câteva situatii de gol gratie ezitarilor pe banda rulanta ale lui Naicu, nicidecum in urma combinatiilor. Dina a sutat departe de poarta, iar Baird a fost blocat in ultimul moment de Iacob. Pandurii a ripostat prin Ilie Iordache care nu a nimerit spatiul portii lui Bornescu dupa o faza frumoasa plecata de la Zoicas, un jucator care a impresionat. Rose a facut diferenta pe tabela de marcaj. Angajat de Baird pe „bulevardul“ Naicu, australianul a sutat plasat, la coltul lung, pe lânga Iacob. Nervii fotbalistilor s-au intins, Dragomir si Stoica transformând lupta fotbalistica in una pugilistica, ambii fiind avertizati. Pandurii a expediat inainte de intrarea la cabine unicul sut pe spatiul portii prin Zoicas, insa Bornescu a retinut.


Pândaru, campionul gafelor


Neagoe a schimbat jumatate de echipa la reluare si elevii sai au pus stapânire pe joc. Studentii au scazut ritmul, iar odata cu inlocuirile lui Stinga si valoarea primului unsprezece s-a diluat considerabil. Bornescu a avut emotii in minutul 61, dar Vintilescu a ratat din sase metri. Tot Vintilescu a ratat egalarea cu o lovitura de cap, centrarea venind de la Ursu (’64). Jaber a fost apreciat la Târgu Jiu, culegând aplauze odata cu intrarea in teren, iar Pândaru l-a exasperat pe Neagoe cu iesirile neinspirate. „A fost primul lui meci. Nu-i luati capul. Are nevoie de timp pentru ca este un portar de valoare“, l-a aparat antrenorul Vali David pe Pândaru. Spectatorii au parasit stadionul cu impresia ca ambele echipe au obiective prea indraznete fata de valoarea probata pe gazonul „Municipalului“.

Exit mobile version