16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportMititelu il tine in sah pe Aksam!

Mititelu il tine in sah pe Aksam!

Universitatea Craiova nu s-a achitat pâna ieri de obligatiile financiare fata de impresarul lui Salih, riscând neprogramarea in campionat. Cu toate acestea, finantatorul Stiintei, Adrian Mititelu, da asigurari ca totul va intra in normal saptamâna viitoare.


Mediatizatul caz Aksam a ajuns si la Tribunalul de Arbitraj International de la Lausanne, la sfârsitul lunii iunie forul din Elvetia trimitând tuturor partilor implicate o adresa prin care solicita taxa de arbitraj in vederea judecarii cauzei Universitatea Craiova vs Aksam Kadour. Prin semnatura lui Matthieu Reeb, secretarul general al TAS, forul de la Lausanne a conditionat judecarea cazului numai dupa achitarea cheltuielilor totale de 12.000 de franci elvetieni, astfel: 6.000 de franci elvetieni din partea Universitatii Craiova, 3.000 de franci elvetieni de la FRF si 3.000 de franci elvetieni de la agentul de jucatori Aksam.


Cazul Aksam nu mai este judecat de TAS


Termenul de achitare, 12 iulie, a fost depasit, cele trei parti implicate neachitând sumele respective, astfel ca TAS nu mai judeca acest caz. Ca atare, hotarârea constatatoare a Comisiei pentru Statutul Jucatorului ramâne in vigoare, iar SC Univstiinta Craiova (denumirea veche a societatii) trebuie sa achite agentului Kadour Aksam 20.000 de dolari. Clubul din Banie a fost sanctionat astfel: incepând cu 1 iunie, 30 de zile penalizare cu 0,25 la suta/zi intârziere asupra sumei 20.000 USD; 1 iulie – 15 iulie, interzicerea de a efectua legitimari si transferari, iar de pe 16 iulie, neprogramarea echipei in campionat.


Impresarul lui Salih, dr. Kadour Aksam, a spus ieri: „Regret ca s-a ajuns aici. Nu am nici o vina pentru toata aceasta tevatura tipic olteneasca. Din pacate, clubul Universitatea nu mi-a achitat pâna astazi (ieri-n.r.) suma de 20.000 USD. Am fost rugat de oficiali ai Universitatii sa accept o amânare pâna in ianuarie 2007! Nu sunt de acord cu propunerea Universitatii deoarece nu mai am incredere in unii oameni de la club care, pe nedrept, ma discrediteaza continuu“.


Impresarul lui Salih a tinut sa faca si urmatoarea precizare: „Salih a jucat in câteva amicale in Irak ca libero si s-a descurcat bine. In amicalul de sâmbata, cu Sportul, el a fost folosit pe un post in care n-a jucat niciodata, la marcaj. Normal, nu s-a descurcat in acea situatie absolut noua pentru el. Ramâne sa evolueze ca atacant, nu mai este de acord cu alte experimente pe seama lui“.


Mititelu: „Nu risc neprogramarea Universitatii“


In replica, Adrian Mititelu a afirmat: „V-am mai spus-o, nu am probleme financiare, asa cum incearca unii sa zvoneasca. N-am ce face, o sa-i dau banii lui Aksam, am fost pacalit de acest agent de jucatori. Ii dau când vreau eu, dar nu voi risca cu nimic neprogramarea Universitatii in campionat. Il mai tin in sah pe Aksam, dar saptamâna viitoare voi fi obligat sa-i achit asa-zisa datorie. Repet, Aksam nu a jucat cinstit cu mine, m-a pacalit, dar stiu eu cum sa-mi recuperez banii! Nici o grija“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII