8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportSchumacher ataca titlul

Schumacher ataca titlul

„Schumi“ sustine ca poate recupera diferenta de 19 puncte care il desparte de liderul Fernando Alonso, insa Renault pregateste un motor nou pentru cursa de mâine, de la Magny Cours.


Marele Premiu de Formula 1 al Frantei, a 11-a etapa a Campionatului Mondial de specialitate, se va desfasura duminica, pe circuitul Nevers, de la Magny Cours. Pilotii vor avea de parcurs in aceasta cursa 308,586 de kilometri, adica 70 de tururi de pista de 4,411 kilometri fiecare.


Runda precedenta a CM de Formula 1, Marele Premiu al Statelor Unite, a fost câstigata de Michael Schumacher (Ferrari). „Schumi“ a fost urmat, in ordine, de coechipierul sau, brazilianul Felipe Massa, de pilotul italian Giancarlo Fisichella (Renault), de alt italian, Jarno Trulli (Toyota), si de campionul mondial en-titre, spaniolul Fernando Alonso (Renault).


Aceasta victorie l-a determinat pe Michael Schumacher sa spuna ca poate câstiga un nou titlu mondial in acest sezon. „Pot sa spun ca am facut un pas important spre titlu. A mai ramas mult din acest sezon, opt curse, asa ca mai sunt 80 de puncte in joc. Diferenta e mare, intr-un fel, dar nu imposibil de remontat. Cred ca putem sa o facem“, a spus „Schumi“.


Renault va avea un motor imbunatatit


Ingrijorati de ascensiunea celor de la Ferrari, diriguitorii scuderiei Renault au anuntat ca pregatesc o imbunatatire a motorului pentru Marele Premiu al Frantei. Desi au fost surclasati de Ferrari la Indianapolis, francezii ramân increzatori ca pot redresa situatia când „Marele Circ“ se va intoarce in Europa. Cei de la Renault se bazeaza pe faptul ca motorul RS26 va fi imbunatatit. Motorul cu specificatia „C“ a debutat deja la Indianapolis pe monopostul lui Fisichella, dar echipa inca nu l-a adus la performante maxime din cauza temerilor in legatura cu fiabilitatea. La Magny Cours, atât Alonso, cât si Fisichella vor folosi noul motor, pregatit sa functioneze la capacitate maxima.


„Motorul de specificatie «C» ar trebui sa ne ofere un imbold puternic, intrucât ne dorim sa câstigam pe teren propriu“, a spus directorul tehnic al Renault, Rob White.


Schimbari in „Marele Circ“


Pentru cursa din Franta, dar si pentru celelalte Mari Premii care mai sunt de disputat in acest sezon, Comisia Formulei 1 a decis, saptamâna trecuta, modificarea ultimei runde din calificari. Aceasta a fost scurtata cu cinci minute, durata scazând de la 20 la 15 minute. Motivul pentru care a fost luata aceasta decizie este legat de interesul scazut al spectatorile pentru ultima parte a calificarilor. Restul calificarilor a ramas neschimbat, primele doua parti fiind in continuare de 15 minute fiecare.


Tot saptamâna trecuta, FIA a cerut echipei BMW sa modifice, pâna la Marele Premiu al Frantei, eleronul spate cu care sunt dotate monoposturile sale. Decizia federatiei internationale a venit in urma mai multor reclamatii primite de la câteva echipe, care au amenintat ca nu vor recunoaste rezultatele oficiale daca BMW nu schimba eleronul flexibil. FIA a solicitat echipei germane sa monteze o piesa suplimentara pentru ca la Magny Cours eleronul sa nu se mai miste la viteze mari.


Ierarhiile CM de Formula 1


Ierarhiile CM de Formula 1 stabilite dupa primele zece etape sunt urmatoarele:


Clasamentul pilotilor: 1. Fernando Alonso (Spania) 88 de puncte, 2. Michael Schumacher (Germania) 69, 3. Giancarlo Fisichella (Italia) 43, 4. Kimi Raikkonen (Finlanda) 39, 5. Felipe Massa (Brazilia) 36, 6. Juan Pablo Montoya (Columbia) 26, 7. Jenson Button (Marea Britanie) 16, 8. Rubens Barrichello (Brazilia) 16, 9. Nick Heidfeld (Marea Britanie) 12, 10. David Coulthard (Marea Britanie) 10, 11. Ralf Schumacher (Germania) 8, 12. Jarno Trulli (Italia) 8, 13. Jacques Villeneuve (Canada) 7, 14. Mark Webber (Austria) 6, 15. Nico Rosberg (Germania) 4, 16. Christian Klein (Austria) 1, 17. Vitantonio Liuzzi (Italia) 1.


Clasamentul constructorilor: 1. Renault 131 de puncte, 2. Ferrari 105, 3. McLaren 65, 4. Honda 32, 5. BMW Sauber 19, 6. Toyota 16, 7. RedBull 11, 8. Williams 10, 9. Toro Rosso 1.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS