27.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportNimic nu este imposibil pentru Rossi

Nimic nu este imposibil pentru Rossi

Cele 35 de puncte care il despart de liderul Nicky Hayden nu-l sperie pe „Doctor“, care este hotarât sa-si pastreze titlul de campion mondial.


Etapa a zecea a Campionatului Mondial de Motociclism Viteza se va desfasura duminica, in Germania, pe circuitul de la Sachsenring. „Motorrad Grand Prix Deutschland“ se anunta a fi o competitie aprig disputata, mai ales la „clasa regina“, MotoGP, acolo unde lupta pentru suprematie nu s-a incheiat inca.


Deznodamântul sezonului 2006 de MotoGP este departe de a fi decis. Campionul en-titre, Valentino Rossi, mai are sanse la titlu, in ciuda faptului ca ocupa doar locul al treilea in ierarhia generala, fiind la 35 de puncte in urma liderului Nicky Hayden.


„Orice este posibil pâna la finalul campionatului. Nimic nu s-a decis inca. Trebuie sa o luam pas cu pas si sa uitam de clasamentul general pentru o vreme. Singurul lucru la care trebuie sa ne gândim este sa câstigam urmatoarele opt curse“, a spus italianul.


Daca Valentino va cuceri titlul de campion la sfârsitul anului, performanta sa ar deveni unica in istorie, intrucât nici un pilot nu a câstigat titlul dupa ce a reusit doar o clasare pe podium in primele cinci curse.


„Nu cred ca 35 de puncte reprezinta o diferenta chiar atât de mare in conditiile in care mai sunt de disputat opt curse. Va fi dificil sa le câstig pe toate, dar m-as multumi si cu sapte victorii si un loc doi! Cred ca am aratat ce potential avem si e doar o problema de sansa“, a opinat Valentino Rossi.


Yamaha are incredere in Rossi


Echipa japoneza Yamaha va beneficia de serviciile lui Valentino Rossi pentru inca un sezon, italianul semnând prelungirea contractului. „Doctorul“ confirma astfel ca intentiile sale in MotoGP sunt serioase. Din 2007, competitia-regina a motociclismului viteza intra intr-o noua era, motoarele urmând sa aiba capacitatea de 800 cmc. Decizia lui Rossi reprezinta astfel un avantaj foarte important pentru Yamaha, niponii urmând sa beneficieze de serviciile celui mai experimentat pilot in ceea ce priveste testarea.


„Intre timp, obiectivul nostru pe termen scurt este sa-i oferim lui Valentino mijloacele de a-si apara titlul mondial anul acesta. Suntem increzatori ca Valentino poate recupera diferenta de puncte“, a spus Lin Jarvis, directorul tehnic al echipei.


Pe primele cinci locuri in ierarhia generala a clasei MotoGP se situeaza urmatorii piloti: 1. Nicky Hayden (USA, Honda) 153 de puncte, 2. Daniel Pedrosa (Spania, Honda) 127, 3. Valentino Rossi (Italia, Yamaha) 118, 4. Marco Melandri (Italia, Honda) 114, 5. Loris Capirossi (Italia, Ducati) 107.


Lupta dura la clasa 250 cmc


La „Motorrad Grand Prix Deutschland“, batalia la clasa 250 cmc se anunta dura. Pentru titlul de campion al acestei clase se lupta doi piloti, italianul Andrea Dovizioso (Honda) si spaniolul Jorge Lorenzo (Aprilia), care sunt despartiti in ierarhia generala de numai un punct. Lorenzo s-a apropiat periculos de Dovizioso dupa ce a câstigat runda trecuta Marele Premiu al Marii Britanii, obtinând astfel a cincea victorie in acest sezon. In schimb, liderul clasamentului mondial, Andrea Dovizioso, a cazut in turul 17, dar a revenit si s-a clasat in final pe locul sase, fiind pentru prima oara in acest sezon când nu a ocupat un loc pe podium.


In clasamentul general al clasei 250 cmc conduce Andrea Dovizioso (Honda), cu 159 de puncte, urmat de Jorge Lorenzo (Aprilia), cu 158 de puncte, si de Alex De Angelis (Aprilia), cu 111 puncte.


La clasa 125 cmc, Alvaro Bautista (Spania, Aprilia), care a câstigat si etapa din Marea Britanie, este lider autoritar, cu 185 de puncte, fiind urmat, in ordine, de Mika Kallio (Finlanda, KTM), cu 133 de puncte, si de Sergio Gadea (Spania, Aprilia), cu 114 puncte.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS