3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportMutu a ales Fiorentina

Mutu a ales Fiorentina

Pentru a reveni sub comanda lui Cesare Prandelli, alaturi de care a reusit cel mai bun sezon al sau, in editia 2002-2003, jucatorul român a acceptat o reducere a salariului cu 500.000 de euro.


Ultima achizitie a clubului AC Fiorentina este românul Adrian Mutu (foto), de la Juventus Torino. Pentru perfectarea acestei tranzactii, clubul din Florenta a platit opt milioane de euro, plus atacantul bulgar Valeri Bojinov, sub forma de imprumut. Dupa ce a efectuat vizita medicala la Spitalul Careggi, „Briliantul“ a parafat intelegerea cu Fiorentina. Contractul se intinde pe o perioada de cinci ani, timp in care contul lui Mutu va creste cu 7,5 milioane de euro.


Directorul general al gruparii „viola“, Pantaleo Corvino, nu si-a ascuns satisfactia pentru reusita achizitionarii lui Mutu.


„Ni l-am dorit mult pe Mutu. Antrenorul Prandelli l-a considerat principala achizitie si suntem fericiti ca l-am putut aduce la Florenta“, a spus Corvino.


Din nou sub comanda lui Prandelli


Adrian Mutu, care va fi coechipier la Fiorentina cu prietenul sau, Bogdan Lobont, pare sa fi facut o alegere inteligenta pentru ca a acceptat sa se transfere la gruparea „viola“. Jucatorul român si-a asumat un risc, acela de a sta cel putin un an in Serie B cu Fiorentina, doar pentru a reveni sub comanda lui Cesare Prandelli, alaturi de care a reusit cel mai bun sezon al sau, in editia 2002-2003, când a marcat 18 goluri in Serie A.


La Juventus, Mutu avea un salariu de doua milioane de euro anual, dar a acceptat o reducere de 500.000 de euro, pentru ca Fiorentina nu-i putea oferi mai mult de 1,5 milioane de euro.


Lobont l-a felicitat pe Mutu


In timp ce Juventus anunta despartirea de Adrian Mutu, raportând un profit de aproape sapte milioane de euro, jucatorul român se prezentase deja la noul club.


Adi Mutu a primit duminica setul de echipament, iar luni dimineata, in jurul orei 9.00, s-a urcat in autocar, alaturi de noii sai colegi, pentru a pleca spre Folgaria, statiune din regiunea Trentino, in cantonament. Luni, la ora 18.00, Adrian Mutu a si efectuat primul sau antrenament la Fiorentina, sub comanda antrenorului Cesare Prandelli.


Adrian Mutu va sta in camera cu Bogdan Lobont, care s-a aratat incântat de sosirea prietenului sau.


„Ma bucur ca Adi a ales Fiorentina. Vom obtine rezultate bune, pentru ca peste tot pe unde am fost mai multi români s-a facut performanta. Alegerea lui Adrian a fost buna“, a opinat Lobont.


Al treilea român al Fiorentinei


Dupa Marius Lacatus si Bogdan Lobont, Adrian Mutu este cel de-al treilea jucator român care imbraca tricoul Fiorentinei. Gruparea „viola“ este al cincilea club italian la care Mutu va evolua. Traiectoria internationalului nostru in Serie A cuprinde formatiile Internazionale Milano, Hellas Verona, AC Parma si Juventus Torino, in campionat Mutu acumulând 140 de meciuri, in care a inscris 46 de goluri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS