6.7 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCe a fost in capul lui Zidane?

Ce a fost in capul lui Zidane?

Materazzi sustine ca nu l-a numit „terorist“ pe „Zizou“, in timp ce fotbalistul francez continua sa taca, anuntând ca isi va explica gestul peste câteva zile.


Presa germana a scris ca fundasul italian Marco Materazzi l-ar fi enervat pe Zidane numindu-l „terorist“, deoarece familia sa este originara din Algeria, tara nord-africana de unde Osama bin Laden isi recruteaza membri ai retelei teroriste de extremisti islamisti. In acest fel, jucatorul italian l-ar fi determinat pe „Zizou“ sa-l loveasca si sa fie eliminat de arbitrul Elizondo in prelungirile finalei CM din Germania, câstigata de „squadra azzurra“, cu 6-4, in urma loviturilor de departajare.


Aceasta ipoteza l-a determinat pe un deputat italian de centru-stânga, Riccardo Villari, sa-i ceara ministrului sporturilor, Giovanna Melandri, sa-l determine pe Materazzi sa dezvaluie ce i-a spus lui Zidane, in conditiile in care „a numi terorist un personaj atât de mediatizat, in contextul unei situatii delicate si dramatice pe scena mondiala, este un gest care risca doar sa inflameze inutil spiritele si sa creeze tensiuni“.


Materazzi: „Nu l-am numit «terorist»“


Ajuns in Italia imediat dupa disputarea finalei Cupei Mondiale 2006, Marco Materazzi a dezmintit informatiile potrivit carora l-ar fi numit „terorist“ pe Zidane.


„Nu este adevarat. Nu l-am numit «terorist». Nici nu stiu ce inseamna asta. A vazut toata lumea in direct la televizor ceea ce s-a intâmplat“, a afirmat luni fundasul italian.


Intr-o declaratie acordata ieri cotidianului Gazzetta dello Sport, Materazzi a recunoscut ca l-a insultat pe capitanul nationalei Frantei, Zinedine Zidane, inainte ca acesta sa-l loveasca.


„L-am tinut de tricou numai pentru câteva secunde, apoi s-a intors spre mine, m-a privit arogant de sus pâna jos si mi-a zis: «Daca intr-adevar vrei tricoul meu, ti-l voi da dupa meci». Eu i-am raspuns cu o insulta“, a dezvaluit Materazzi.


Fundasul nu a spus care au fost cuvintele pe care i le-a adresat, dar a precizat ca este vorba despre „o insulta folosita de zeci de ori de jucatori in timpul meciurilor“.


La rândul sau, tatal lui Marco Materazzi a afirmat ca fiul sau i-a marturisit, la scurt timp dupa meci, ca a fost provocat de Zidane, inainte de a-i adresa cuvintele care au declansat reactia violenta a francezului, in timp ce un grup de specialisti in lectura labiala a ajuns la concluzia ca fundasul italian a insultat-o pe sora capitanului selectionatei franceze, numind-o „prostituata“.


Zidane isi va explica gestul


Zinedine Zidane va explica „peste câteva zile“ motivele pentru care l-a lovit cu capul in piept pe Marco Materazzi, in finala Cupei Mondiale din 2006, a declarat agentul jucatorului, Alain Migliaccio. „Zinedine nu doreste sa vorbeasca despre gestul sau, dar o va face peste câteva zile“, a asigurat Migliaccio.


Zidane i-a povestit agentului sau ca „Materazzi i-a spus in timpul meciului câteva lucruri foarte grave, dar nu a precizat ce“, a relatat Migliaccio. „Este un om care in mod normal lasa sa treaca pe lânga el astfel de lucruri, dar, duminica seara, ceva a explodat in el. Era foarte dezamagit si trist, nu dorea sa isi termine cariera in acest mod“, a mai spus agentul lui Zidane.


Materazzi, eroul finalei CM 2006


Marco Materazzi a fost eroul finalei Cupei Mondiale din Germania. Dupa ce a provocat penaltiul din care Franta a deschis scorul, prin Zidane, Materazzi a reusit sa restabileasca egalitatea, marcând cu capul, dupa o centrare in careu a lui Pirlo. In minutul 110 al finalei de la Berlin, Materazzi a fost lovit cu capul in piept de Zidane, intr-un moment in care toti jucatorii se indreptau spre centrul terenului, iar Buffon urma sa repuna mingea in joc. Capitanul Frantei a fost eliminat de „centralul“ Horacio Elizondo, dupa ce arbitrul de rezerva si tusierul i-au spus cum s-a petrecut incidentul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU