12.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFinala mica, un meci de palmares

Finala mica, un meci de palmares

La Stuttgart se va disputa astazi meciul pentru locurile 3-4 de la Campionatul Mondial, in teren intâlnindu-se echipa gazda a turneului si Portugalia condusa de brazilianul Luis Felipe Scolari.


Pentru unii un meci fara miza, pentru altii o intâlnire importanta, partida pentru locurile 3-4 de la Campionatul Mondial din Germania, supranumita si finala mica a competitiei, este programata sa se dispute astazi, de la ora 22.00, pe stadionul „Gottlieb-Daimler“ din Stuttgart. Protagoniste vor fi cele doua selectionate care au ratat intâlnirea cu finala mare dupa disputarea penultimului act: Germania si Portugalia.


Gazdele turneului, care visau la o a doua finala consecutiva, au fost scoase din competitie de Italia, in ultimele minute ale prelungirilor (0-2), in timp ce lusitanii au fost nevoiti sa se recunoasca invinsi in fata unei echipe a Frantei aflata intr-o forma de zile mari (0-1).


Niciunuia dintre cei doi selectioneri, Jurgen Klinsmann si Luis Felipe Scolari, nu i s-a reprosat ratarea calificarii in finala, atât parcursul Germaniei, cât si cel al Portugaliei la Cupa Mondiala din acest an fiind mai mult decât onorabil având in vedere componenta loturilor. Si tehnicienii celor doua reprezentative sunt constienti de acest lucru.


„32 de echipe au fost la startul acestei competitii si am ajuns in primele patru. Cred ca pentru noi este o performanta istorica“, a spus Felipe Scolari, care a acceptat cu demnitate infrângerea din semifinale suferita in urma cu câteva zile.


„Desigur, eu mi-am dorit o finala. Dar este o mica performanta ca am ajuns pâna aici cu aceasta echipa tânara“, a spus, la rândul sau, Klinsmann.


Kahn va fi titular


Oliver Kahn va fi portarul Germaniei in finala mica a Campionatului Mondial. Selectionerul Jurgen Klinsmann i-a propus lui Kahn, care are 37 de ani, sa apere poarta echipei in finala pentru locul al treilea, iar acesta a acceptat si va bifa cea de-a 86 partida in tricoul nationalei. Portarul titular al „panzerelor“, Jens Lehmann, s-a aratat la rândul lui dispus sa-i cedeze locul la ultima partida pe care Germania o va disputa la CM 2006.


„Nu vreau sa consider asta ca pe o pomana. Pentru mine, locul al treilea la un Campionat Mondial este foarte important“, a spus goal-keeper-ul legitimat la Bayern München.


Inaintea inceperii acestei editii a Campionatului Mondial au avut loc numeroase dialoguri directe sau prin intermediul presei intre Kahn, Klinsmann si Lehmann, primul fiind de parere ca selectionerul il favorizeaza pe portarul lui Arsenal.


Fara Ballack si Mertesacker


Reprezentativa Germaniei va fi privata de serviciile capitanului ei, mijlocasul Michael Ballack, si de cele ale fundasului Per Mertesacker, ambii fiind accidentati.


Potrivit purtatorului de cuvânt al echipei, Ballack l-a anuntat ieri pe selectionerul Klinsmann ca are dureri la genunchi si nu poate evolua, nedorind sa riste o agravare a accidentarii sale.


In schimb, Mertesacker va fi supus unei interventii chirurgicale la calcâiul stâng, din cauza unei inflamatii. Aparatorul, in vârsta de 21 de ani, a fost folosit de selectionerul Jurgen Klinsmann ca titular in toate cele sase meciuri disputate de nemti la Cupa Mondiala 2006.


Si atacantul Miroslav Klose ar putea rata finala mica din cauza unor probleme la coapsa dreapta. In tabara portugheza nu exista nici un fel de problema medicala, Luis Felipe Scolari putând alinia la startul partidei cel mai bun „unsprezece“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS