20.5 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCiuca si Ionescu pleaca la Eidhoven

Ciuca si Ionescu pleaca la Eidhoven

Jucatorii australieni au primit, in cele din urma, vizele de intrare in România si au parasit deja Austria, si trebuie sa apara in Banie, la fel ca si Florin Costea, in timp ce Madalin Ciuca si Andrei Ionescu vor pleca in Olanda pentru recuperare.


Cu toate ca au depus actele in timp util, Michael Baird si Josh Mitchell nu s-au putut intoarce in România din turneul din Austria o data cu lotul Universitatii, deoarece nu au primit viza de intrare in tara. Din acest motiv, „cangurii“ s-au vazut nevoiti sa-si continue „sejurul“ in oraselul austriac Oberpullendorf, din regiunea Burgenland, retinându-l totodata si pe Daniel Mogosanu, care a raspuns de pregatirea celor doi in tot acest timp. Situatia s-a rezolvat in urma cu doua zile, iar cei doi titulari ai Stiintei au ridicat din Viena aprobarea respectiva si ieri au parasit Austria.


„S-a rezolvat problema vizelor. Rose a vorbit cu ei si i-au spus ca le-au ridicat de la Viena. Din câte stiu, ar fi plecat de dimineata spre România. Probabil ca vor ajunge in aceasta seara (ieri – n.r.), dar nu isi vor relua pregatirea imediat, pentru ca trebuie sa se refaca dupa calatorie“, a spus Ovidiu Costesin.


Vine si Costea din Olanda


Tot la capitolul sosiri si-a trecut numele si Florin Costea, jucatorul cooptat in iarna de la CSM Vâlcea, dar care nu a jucat nici macar un minut pentru Universitatea in meciurile oficiale. Acesta a fost, timp de doua saptamâni, in Olanda. Perioada de recuperare, urmata la PSV Eindhoven, a fost destul de anevoioasa, pentru ca atacantul oltean a suferit doua interventii chirurgicale in iarna, una la brat, cealalta la genunchi. Cu toate ca lucrurile au decurs bine, Florin Costea nu va putea debuta la Universitatea pâna in runda a treia sau, cel mai sigur, a patra, mai ales ca a pierdut foarte mult din perioada de pregatire prescrisa de Stinga. Revenirea lui Costea in Banie va avea loc mâine dimineata.


Ciuca si A. Ionescu, pe picior de plecare


Daca Ovidiu Stinga se va putea prevala de serviciile jucatorilor Michael Baird, Josh Michell si Florin Costea in cel mai scurt timp, nu acelasi lucru se poate spune si despre Madalin Ciuca, respectiv Andrei Ionescu, a caror revenire este preconizata dupa startul campionatului. Dupa operatiile suferite, cei doi titulari indiscutabili ai Stiintei au inceput recuperarea fizica in sala de forta, dupa un program elaborat de Ovidiu Stinga si doctorul Claudiu Stamatescu, dupa un „retetar“ olandez. Cum lucrurile nu trebuie facute dupa „ureche“, oficialii Universitatii au decis sa-si trimita valorile in Olanda, la un centru specializat. Plecarea celor doi in „Tara Lalelelor“, care a fost amânata din pricina faptului ca „Micul Balaci“ a avut de sustinut probele de bacalaureat, este programata mâine dimineata, adica exact când ar fi trebuit sa plece intreaga echipa in cantonament.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU