12 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPrimaria Caracal il premiaza pe Corneliu Andrei Stroe

Primaria Caracal il premiaza pe Corneliu Andrei Stroe

Prima medalie de aur pentru „Orasul Minunilor“ a fost obtinuta in urma cu 50 de ani, fiind cucerita de viitorul mentor al „Craiovei Maxima“, la atletism.


Originar din comuna doljeana Diosti, Corneliu Andrei Stroe (foto) a urmat cursurile scolii elementare si primul an de liceu in Caracal, unde a locuit impreuna cu parintii. In anul 1956 a inceput sa practice atletismul in mod organizat la Scoala nr. 1, apoi la Liceul nr. 2 din „Orasul Minunilor“. In iulie 1956, pe fostul stadion „Republicii“, Corneliu Stroe a obtinut medalia de aur in proba de 100 de metri (juniori). In iulie 1958 s-a transferat la Liceul nr. 4 din Timisoara, cu program sportiv. In 1959 a fost selectionat in lotul national de juniori (atletism), iar in anii 1961 si 1962 a câstigat titlurile de campion la probele combinate (triatlon si pentatlon), devenind recordman al României la probele amintite. A absolvit ICF din Bucuresti in 1966, iar din 1967 si pâna in 1996, cu unele intreruperi, a indeplinit functiile de secretar general, vicepresedinte si presedinte al CS Universitatea, ocupându-se cu precadere de sectia de fotbal, fiind considerat mentorul „Craiovei Maxima“, prima echipa din România care s-a calificat in sferturile Cupei Campionilor Europeni, ’81/’82, si in semifinala Cupei UEFA, ’82/’83.


Primarul Anghel: „Stroe merita cu prisosinta Diploma de Excelenta“


Din februarie 2004 este decan al Facultatii de Educatie Fizica si Sport din Craiova. In aceasta luna, s-au implinit 50 de ani de la performanta obtinuta de Corneliu Stroe in 1956, iar Consiliul Local Caracal a decis sa-i acorde fostului atlet caracalean Diploma de Excelenta. Primarul Anghel a declarat ieri pentru GdS: „Consiliul Local al municipiului Caracal ii ofera mâine (astazi – n.r.) domnului Corneliu Andrei Stroe o Diploma de Excelenta pentru ca exact in urma cu 50 de ani el a fost primul sportiv caracalean care a adus o medalie de aur in orasul nostru. Initiativa imi apartine, iar festivitatea propriu-zisa va avea loc in Sala Polivalenta. Domnul Stroe merita cu prisosinta aceasta distinctie a municipiului Caracal“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS